Home Sport Delegacija FK Željezničar odbila doći na sastanak koji organizuje Ismir Mirvić

Delegacija FK Željezničar odbila doći na sastanak koji organizuje Ismir Mirvić

0

Čelnici Fudbalskog kluba Željezničar se neće odazvati sutrašnjem sastanku klubova kojeg organizuje Fudbalski klub Sarajevo s ciljem “sprječavanja korupcije, borbe protiv monopolizma i nepravde u sportu te promovisanje fair-playa”, saznaje Klix.ba.

Predsjednik Fudbalskog kluba Sarajevo Ismir Mirvić je pozvao sve učesnike Wwin lige Bosne i Hercegovine na sastanak u utorak u glavnom gradu BiH kako bi razgovarali o budućnosti bh. nogometa.”Kao predstavnici različitih klubova, smatram da je od suštinske važnosti da prije svega porazgovaramo na ovu temu, a potom da se udružimo i preduzmemo konkretne korake u borbi protiv svih oblika nepoštenja u nogometu.

Ovi problemi narušavaju integritet takmičenja, našeg sporta i nanose štetu svim igračima, klubovima i navijačima”, naveo je, između ostalog, Mirvić u dopisu upućenom klubovima, te im je dao rok do danas u 16 sati da odgovore da li će prisustvovati sastanku.

Kako saznajemo, u službenom odgovoru koji je FK Željezničar dostavio na adresu FK Sarajevo čelnici Plavih su se zahvalili Mirviću na pozivu, no smatraju da se pripreme za sastanak trebaju uraditi kvalitetno uz seriju preliminarnih konsultacija između klubova, što ovaj put nije učinjeno.

Iz tabora Plavih smatraju da trenutno nije pravi trenutak za organizaciju ovakvog sastanka, te su predložili da se sastanak održi nakon završetka sezone, te da se tada “na stol” stave konkretni prijedlozi kako poboljšati integritet domaćih takmičenja.

(24sata.info/Klix.ba)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here