Home Sport Borac slavio u Konjicu, Kazlagić pokrao Igman

Borac slavio u Konjicu, Kazlagić pokrao Igman

0
Borac slavio u Konjicu, Kazlagić pokrao Igman

Nogometaši Borca u Konjicu su savladali Igman 1:0 u utakmici 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine te tako napravili bitan korak ka jesenjoj tituli u domaćem šampionatu.

Prvi je prijetio Igman preko Stefana Denkovića, ali lopta nakon njegovog udarca završava iznad prečke. Potom na drugoj strani prijeti Jakov Blagaić, ali šalje loptu pored gola.

Veliku priliku za Igman u 17. minuti propušta Denković, koji je izašao sam pred Bojana Pavlovića, ali nije ga uspio matirati.

Do vodstva Borac dolazi u 26. minuti. Alen Jurilj centrira s lijeve strane, Jovo Lukić glavom prebacuje loptu na peterac, a tamo je usamljen dočekuje David Čavić i glavom pogađa za 1:0.

Desetak minuta prije odlaska na odmor Blagaić propušta dvije sjajne za Borac.

Na otvaranju drugog poluvremena bilo je opasno pred golom Borca nakon ubačaja Marka Čubrila, ali otklonila je odbrana gostiju opasnost.

U 60. minuti Lukić kasni na ubačaj Jurilja, a onda je opao tempo utakmice i nije bilo uzbuđenja sve do njenog kraja te je ostalo 1:0 za Borac.

Na kraju je crveni karton dobio i Zajko Zeba, a gotova cijela klupa Igmana je žestoko krenula ka sudiji Mirzi Kazlagiću u posljednjim minutama. Kazlagić je u svlačionicu sa svojim pomoćnicima otišao u pratnji redara.

Domaći navijači skandirali su “Cigani, cigani”.

Podsjećamo, Mirza Kazlagić je bio na spisku osmunjičenih u akciji “Var” koja je provedena u saradnji SIPA-e, Tužilaštva BiH i Nogometnog saveza BiH, 2019. godine.

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu za koruptivna krivična djela u predmetu “Var” za organizirani kriminal, primanje mita, dara ili drugih oblika koristi radi namještanja nogometnih utakmica u BiH. Sudije su uzimale mito i do 7.000 KM.

 

(24sata.info)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here