Home Sport BiH izgubila najvećeg bisera mlade reprezentacije: Sučić odlučio igrati za Hrvatsku!

BiH izgubila najvećeg bisera mlade reprezentacije: Sučić odlučio igrati za Hrvatsku!

0
BiH izgubila najvećeg bisera mlade reprezentacije: Sučić odlučio igrati za Hrvatsku!

Mladi fudbaler Dinama iz Zagreba Petar Sučić u budućnosti će nastupati za reprezentaciju Hrvatske.

Ovu vijest donosi hrvatski portal 24sata.hr, koji je jutros već pisao o tome kako bi HNS trebao brzo reagovati i privoliti mladog Sučića da nastupi za tu selekciju, iako je riječ o aktuelnom mladom reprezentativcu Bosne i Hercegovine.

“Petar Sučić (20) dobio je poziv za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, čiji je standardni član, no gotovo je sigurno da se neće odazvati. Jer, Pero, kako ga zovu odmalena, upravo je odlučio promijeniti reprezentaciju i zaigrati za Hrvatsku”, navodi se na 24sata.

Dalje se navodi kako je Sučić “najugodnije iznenađenje prvenstva i da je oduvijek želio igrati za Hrvatsku, a predsjednik saveza Marijan Kustić i Stipe Pletikosa upravo su dogovorili transfer”.

Selektor mlade reprezentacije Igor Janković jučer je pozvao Petra Sučića za meč sa Slovenijom, ali gotovo je sigurno da će mladi fudbaler Dinama odbiti poziv i uskoro obući kockasti dres.

Petar Sučić ima 20 godina i igra prvu sezonu u Dinamu. Publika u našoj zemlji zapamtila ga je po sjajnim prošlosezonskim partijama za Zrinjski, gdje mu je pravu priliku dao Sergej Jakirović, koji mu danas veliku minutažu daje u Dinamu.

Sučić je rođen u Livnu i član je mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, za koju je odigrao osam utakmica. Prethodno je 16 puta igrao za juniorsku bh. selekciju.

Sučić je ponikao u Iskri iz Bugojna, odakle je početkom 2019. godine prešao u Zrinjski. Odatle je u januaru 2022. godine prešao u Dinamo za skromnih 200.000 eura (Transfermarkt), koji ga je nešto kasnije vratio Mostarcima na kaljenje i to se pokazalo kao pravi potez za sve strane.

 

 

(24sata.info)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here