Home Sport Aston Villa savladala Tottenham, Sonu poništena tri gola

Aston Villa savladala Tottenham, Sonu poništena tri gola

0
Aston Villa savladala Tottenham, Sonu poništena tri gola

Fudbaleri Aston Ville slavili su na gostovanju Tottenhamu u meču 13. kola Premier lige. Villa je do tri boda došla nakon preokreta i slavila je rezultatom 2:1 (1:1).

Tottenham je sada vezao tri meča u ligi bez pobjede, Aston Villa je slavila deveti trijumf sezone. U prva četiri minuta Tottenham je priprijetio tri puta, prvo prego Udogiyja u trećem minutu, zatim dva puta u četvrtom minutu preko Kulusevskog i Johnsona.

Uslijedio je odgovor Aston Ville preko Torresa u šestom minutu, a onda je tempo malo opao sve do 22. minuta kada je Tottenham dobio priliku da zaprijeti iz kornera.

Odbila se lopta van kaznenog prostora, a Giovanni Lo Celso je bio na pravom mjestu, odlično je reagovao i snažno poslao loptu pod prečku.

Tresla se mreža Aston Ville i u 44. minutu, ali je Son bio u ofsajdu.

Deset minuta nadoknade igralo se u prvom poluvremenu, a u sedmom minutu Aston Villa dolazi do izjednačenja. Odlično su gosti izveli slobodan udarac, Douglas Luiz je pronašao Pau Torresa u kaznenom prostoru, a ovaj glavom šalje loptu u mrežu.ž

U 59. minutu Son je još jednom poslao loptu u mrežu, i ovoga puta iz ofsajda.

Zato je sve bilo čisto u 61. minutu kada je Yuri Tielemans sjajno dodao do Watkinsa koji sa ivice kaznenog prostora šalje loptu u mrežu za preokret. Provjeravao je sudija u 67. minutu i jednu spornu situaciju u kaznenom prostoru Ville, ali je odluka na kraju bila da nema penala za domaće.

U sljedećem kolu Tottenham će u goste Manchester Cityju, Aston Villu prvo čeka duel sa Legijom u Ligi konferencije, a zatim gostovanje Bournemouthu.

 

(24sata.info / Sport Klub)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here