Home Regija UHAPŠENA ŽENA KOJA JE SA LAŽNOM LIČNOM KARTOM ODNIJELA MILIONE IZ LOVĆEN BANKE: Ivana došla taksijem iz BiH, a izašla sa rancem PUNIM NOVCA

UHAPŠENA ŽENA KOJA JE SA LAŽNOM LIČNOM KARTOM ODNIJELA MILIONE IZ LOVĆEN BANKE: Ivana došla taksijem iz BiH, a izašla sa rancem PUNIM NOVCA

0
UHAPŠENA ŽENA KOJA JE SA LAŽNOM LIČNOM KARTOM ODNIJELA MILIONE IZ LOVĆEN BANKE: Ivana došla taksijem iz BiH, a izašla sa rancem PUNIM NOVCA

Ivana A, koja je označena kao direktni izvršilac prevare, osumnjičena je da je 12. aprila u jutarnjim časovima došla u filijalu “Lovćen banke” u Herceg Novom i koristeći lažna dokumenta sa računa M.O. podigla oko 1,36 miliona evra.

Za milionsku pljačku osumnjičeni su još Saša K. i Marko D.

Osumnjičeni trojac tereti se da je doveo u zabludu službenike “Lovćen banke” u Herceg Novom.

Prvo je Ivana A. 11. aprila oko 13 sati ušla u poslovnicu banke do koje ju je dovezao osumnjičeni saučesnik Marko D. i sastala se sa rukovodiocem filijale.

– Lažno se predstavila kao vlasnica računa odnosno Budvanka M. O. i rukovodiocu filijale dala falsifikovanu ličnu kartu. Nakon toga zatražila je da joj se sutradan oko 15 sati isplati sav novac sa računa nakon čega je napustila banku – ispričao je izvor iz istrage.

Rukovodilac filijale pozvan je istog dana oko 16 sati putem Viber aplikacije na svoj mobilni i to sa telefona koji je koristio osumnjičeni saučesnik Saša K.

Na displeju telefona međutim pisalo je ime stvarne vlasnice računa.

– Osoba koja je pozvala rukovodioca filijale putem telefona predstavila se kao stvarna vlasnica računa M.O. i zatražila je da se isplata pomeri ranije nego što je dogovorenog toga dana odnosno oko 10.30 sati ujutro. Sutradan u navedeno vreme pred filijalu “Lovćen banke” u Herceg Novom taksijem dolazi ponovo osumnjičena državljanka BiH – navodi izvor iz istrage.

Ivana A. je potom legitimisana, potpisala je isplatne naloge, uzela sa deviznih računa M.O. 1,36 miliona evra, a nakon toga napustila banku.

Osumnjičeni Ivana A. i Saša K. su nakon saslušanja pušteni da se brane sa slobode dok će odluka o osumnjičenom Marku D. biti doneta naknadno.

MUP Republike Srpske je pre dva dana saopštio da su u akciji kodnog naziva “Lovćen” uhapšene tri osobe i da su zaplenjeni novac i droga.Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here