Home Regija U Splitu silovali 14-godišnjakinju. Jedan osuđen na godinu i pol, drugi na uvjetnu

U Splitu silovali 14-godišnjakinju. Jedan osuđen na godinu i pol, drugi na uvjetnu

0
U Splitu silovali 14-godišnjakinju. Jedan osuđen na godinu i pol, drugi na uvjetnu

Obojica su dobila i odgojne mjere po kojima se trebaju uključiti u psihosocijalni tretman, a ne smiju ni uznemiravati žrtvu. Na jednog od osuđenih mladića primijenjen je Zakon o sudovima za mladež, odnosno pridržaj maloljetničkog zatvora, doznaje se na sudu.

Njih dvojica su, prema optužnici, u svibnju 2021. pozvala djevojčicu na krov nebodera u središtu Splita. Prijetili su joj i nasilno je ugurali u dizalo, popeli se na krov te zaključali vrata spriječivši je da pobjegne. U presudi se navodi kako su je dirali po intimnim dijelovima tijela, nakon čega je jedan mladić otišao s krova zgrade zaključavši vrata.

Za to je vrijeme drugi 21-godišnjak djevojčicu ljubio, pritiskao je tijelom, otkopčao joj hlače, da bi je naposljetku silovao držeći je rukama za vrat. Djevojčicu je naposljetku spasio brat koji se popeo na krov.

Dvojica tada 18-godišnjaka bila su u pritvoru tek mjesec dana. Istražni zatvor im je krajem svibnja 2021. određen zbog utjecaja na svjedoke, no nakon mjesec dana provedenih u zatvoru u Bilicama pušteni su da se brane sa slobode. Otad su na slobodi, prenosi Index.Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here