Home Regija Prvi veliki poraz Vučića nakon 10 godina: Beograd ide na nove izbore

Prvi veliki poraz Vučića nakon 10 godina: Beograd ide na nove izbore

0
Prvi veliki poraz Vučića nakon 10 godina: Beograd ide na nove izbore

Podsjetimo, sjednica je odgođena za danas nakon što u petak ni iz drugog puta nije konstituirana Skupština grada Beograda, ali su na nju stigli samo članovi koalicije “Srbija protiv nasilja” (SPN) i NADA, a nisu došli ni članovi okupljeni oko liste Branimira Nestorovića “MI – Glas iz naroda”.

Vladimir Obradović iz SNP-a rekao je na konferenciji za medije da je danas poseban dan za sve Beograđane.

“Ovo je dan kada SNS nakon 10 godina nije u stanju formirati vlast. Građani su im poručili da ih ne žele, a meni je bila čast da sam bio kandidat za gradonačelnika. SNS više ne vlada ovim gradom. Vidite da je sve ono što smo radili pred i nakon izbora dalo rezultat. Uvjeti će biti promijenjeni, izbori ponovljeni, a Beograd ulazi u novu šansu da ima vlast kakvu zaslužuje”, poručio je.

Nosioc liste na beogradskim izborima Dobrica Veselinović je rekao da predstoji borba za uređivanje popisa birača.

“Ovo je bitka u kojoj svi moramo sudjelovati. Hoćemo li biti društvo s više slobode i dostojanstva ili klizimo u diktaturu u kojoj nitko ne želi živjeti. Druga bitna stvar je da se dogovorimo o formatu u kojem ćemo nastupati na izborima, imenu koalicije i zajedničkom kandidatu”, napomenuo je.

Zastupnik Miloš Pavlović rekao je da je Aleksandar Vučić prvi put nakon 2014. godine poražen u glavnom gradu Srbije,piše N1

“Mnogo puta smo stajali pred vama, a danas prvi put stojimo u situaciji da SNS i SPS i pored izborne krađe ne mogu formirati vlast u Beograd. Sada ulazimo u period u kojem treba utvrditi tko je dao nalog da se ukradu izbori. Moramo dobiti odgovor tko je dao nalog da se prekraja izborna volja Beograđana. Ovo nije danas grad koji je bio 2014. godine – infrastruktura je pred raspadom, Beograd je među najzagađenijim gradovima u svijetu. Beograd je danas centar Europe za pranje novca”, naglasio je Pavlović na konferenciji za medije.

Novi izbori mogli bi se održati već 21. ili 28. travnja. Nove izbore za Skupštinu Beograda raspisuje predsjednik Skupštine Srbije, koji također još nije izabran nakon izbora u prosincu. Očekuje se da će se to dogoditi na sjednici koja je neslužbeno najavljena za 12. ožujak.

Prema rezultatima lokalnih izbora u prosincu, najviše zastupnika u Skupštini grada Beograda, njih 49, osvojila je koalicija oko SNS-a, 43 zastupnika osvojila je koalicija “Srbija protiv nasilja”, koalicija NADA sedam, “Mi – glas iz naroda” šest i Socijalistička partija Srbije pet.


Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here