Home Regija Plenković smijenio ministra Banožića nakon saobraćajne nesreće

Plenković smijenio ministra Banožića nakon saobraćajne nesreće

0
Plenković smijenio ministra Banožića nakon saobraćajne nesreće

U nesreći je poginuo vozač kombija (40), a Banožić je teže ozlijeđen.

Tim povodom je premijer Plenković, na vanrednoj press konferenciji, smijenio Banožića s funkcije ministra odbrane.

Plenković je prvo izrazio sućut poginulom vozaču kombija Goranu Šariću.

-Čuli ste okolnosti nesreće i izražavamo žaljenje i zabrinutost za stanje ministra koji je hospitaliziran s teškim tjelesnim ozljedama, dodao je.

-Izrazili smo sućut obitelji gospodina Šarića. U kontaktu smo sa suprugom ministra Banožića, rekao je.

Razriješio sam Banožića, rekao je. Kazao je da je ovlastio državnog sekretara Zdravka Jakoba da obavlja dužnosti ministra obrane.

Podsjetimo, ministar odbrane Hrvatske Mario Banožić izazvao je jutros saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula jedna osoba, potvrdio je DORH. Ministar je upravljao ličnim vozilom koje se sudarilo s kombijem.

Banožić je, kako se saznaje, išao u lov kad se nesreća dogodila. U nesreći je poginuo 40-godišnjak iz Privlake, otac dvoje djece. Banožić je po gustoj magli preticao kamion i izravno se sudario s kombijem koji je dolazio iz drugog smjera, potvrdio je DORH.

Nesreća se dogodila u 6:15 sati, na izlazu iz Vinkovaca u smjeru Županje. Banožić je u vinkovačku bolnicu primljen u 8.30 sati, a potom je prebačen u KBC Osijek. Iz osječke bolnice su saopćiliili da je Banožić na intenzivnoj, da ima povrede mozga, prsa i ekstremiteta te da nije u životnoj opasnosti. Ne sjeća se nesreće, kaže ljekar, pišu Vijesti.ba.Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here