Home Regija Oglasio se Vučić povodom Vulinove ostavke: EVO ŠTA JE IZJAVIO

Oglasio se Vučić povodom Vulinove ostavke: EVO ŠTA JE IZJAVIO

0
Oglasio se Vučić povodom Vulinove ostavke: EVO ŠTA JE IZJAVIO

“Tačno je da su postojali pritisci od kada je imenovan na tu dužnost. Od prvog dana su postojali i bilo je nedvosmisleno. Vulin ozbiljno zna kako se to kreće i kakve su posljedice bile ili kakve mogu da budu”, naveo je Vučić.

Predsjednik Srbije je rekao da ne može da komentariše neke stvari jer je obavezan na čuvanje tajni.

“Ne bih da govorim ko je agent nekih zemalja, uglavnom zapadnih, a ko je samo potrčko Sjedinjenih Država. Vulin nikada nije bio ruski agent, a da li je uvijek volio Rusiju više od SAD, Engleza, nema sumnje i on se time ponosi. Da je radio za nekog drugog to su laži”, rekao je Vučić.

Vučić se zahvalio Vulinu ‘na doprinosu koji je dao na očuvanju bezbjednosti, da Srbija bude samostalna i nezavisna, što je jedan od postulata politike koju vode svi koji su na vlasti’.

“Radujem se saradnji sa njim u budućnosti. Nije kraj života, a uvjeren sam ni kraj zajedničkih uspjeha”, rekao je Vučić za TV Pink.

Direktor BIA Aleksandar Vulin podnio je neopozivu ostavku na tu funkciju, navodeći da neće da dozvoli da bude povod za ucjene i pritiske jer SAD i EU “traže njegovu glavu” kao preduslov za neuvođenje sankcija Srbiji.

“Nisam uzrok ucjena i pritisaka na Srbiju i srpski svijet, ali neću da dozvolim da budem povod za ucjene i pritiske na Srbiju i srpski svijet. Zato podnosim neopozivu ostavku na mjesto direktora BIA”, naveo je Vulin. prenosi noviHaber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here