Home Regija Milatović: Priznanje Kosova, članstvo u NATO i sankcije Rusiji su završena stvar

Milatović: Priznanje Kosova, članstvo u NATO i sankcije Rusiji su završena stvar

0
Milatović: Priznanje Kosova, članstvo u NATO i sankcije Rusiji su završena stvar

“Priznanje nezavisnosti Kosova, članstvo zemlje u NATO-u i sankcije Rusiji, kao dio zajedničke spoljne i bezbjednosne politike Evropske unije, su završene stvari”, kazao je Milatović za RTV Slovenije, saopštila je 6. avgusta Služba za informisanje predsjednika Crne Gore.

Proruske partije u Crnoj Gori u aprilu ove godine su inicirale povlačenje priznanja Kosova. Nezavisnost Kosova Vlada Crne Gore priznala je 2008. godine, kada je na vlasti bila Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Đukanovića, koja je avgusta 2020. izgubila izbore od prosrpskog i proruskog Demokratskog fronta, Demokrata i pokreta URA.

Crna Gora, članica NATO-a, svoju spoljnu politiku uskladila je s Evropskom unijom (EU) po pitanju ruske agresije na Ukrajinu.

Na pitanja o odnosu Crne Gore prema Srbiji i Rusiji i uticaju Srpske pravoslavne crkve (SPC) Milatović je rekao da je bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović unio pitanje crkve u svakodnevnu politiku, ali je ono stavljeno ad akta.

“Mislim da sada i političari u Crnoj Gori imaju negdje fokus na temama koje su od suštinske važnosti za građane, a to su ekonomski i životni standard, vladavina prava i evropske integracije. Dok su nas dijelili i stavljali fokus na te podjele, ono što se dešavalo je da se jedan mali krug ljudi povezan sa prethodnom vladajućom strukturom snažno obogatio, stalno plašeći narod i promovišući različite neistine o ovakvom ili onakvom uticaju u Crnoj Gori, upravo toliko dugo opstajao na vlasti”, rekao je Milatović.Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here