Home Regija Mediji: Danka pregažena vozilom pa bačena na divlju deponiju

Mediji: Danka pregažena vozilom pa bačena na divlju deponiju

0
Mediji: Danka pregažena vozilom pa bačena na divlju deponiju

Kako je potvrđeno za ATV, kriminalistička policija iz Bora uhapsila je radnike Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod” Bor S.J. (50) iz sela Luka i D. D. (50) iz sela Zlot, pišu nezavisne,.

“S.J. je osumnjičen da je službenim vozilom ‘fiat panda’ u Ulici Radomira Putnika udario dvogodišnju Danku, i usmrtio je. Zajedno sa kolegom D.D. tijelo djevojčice ubacili su u gepek vozila, nakon čega su se odvezli do divlje deponije na ‘Starobanjskom putu’ kod Bora gdje su tijelo izbacili sa desne strane puta”, rekao je izvor blizak istrazi.

S.J. se na teret stavlja da je time počinio teško krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, a drugi osumnjičeni za pomoć učiniocu. Obojica su uhapšena te im je određeno zadržavanje do 48 sati.

Istraga kriminalističke policije PU Bor ukazuje da se sve desilo 26. marta u 13.52, odnosno svega sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, djevojčica nestala.

“S.J. se na teret stavlja da nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i uslovima na kolovozu usljed čega je prednjim desnim dijelom vozila udario u djevojčicu i usmrtio je”, navodi izvor iz istrage.

Danka Ilić nestala je 26. marta oko 13.45 u Banjskom polju kod Bora. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem “Pronađi me”.


Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here