Home Regija Detalji ubistva u Zemunu: Osuđeni ubica likvidiran sedam dan nakon što je izašao na slobodu, kamere snimile ubistvo

Detalji ubistva u Zemunu: Osuđeni ubica likvidiran sedam dan nakon što je izašao na slobodu, kamere snimile ubistvo

0
Detalji ubistva u Zemunu: Osuđeni ubica likvidiran sedam dan nakon što je izašao na slobodu, kamere snimile ubistvo

Vrebao žrtvu

– Sumnja se da je egzekutor danima vrebao žrtvu i pravio logistiku kad je najbolji trenutak da likvidira Milana, koji je navodno prije samo nedjelju dana izašao iz zatvora, gdje je bio na dugogodišnjoj robiji – navodi izvor Kurira i dodaje:

– Navodno, ubica je znao otkad je Milan na slobodi i od tada je počeo da ga prati. Na mjesto zločina došao je pješke, i to maskiran, vjerovatno je znao da žrtva na porodičnoj kući ima kamere.
Komšije o Šuši

Kako komšije navode, Milan Šuša je poznat u kraju po kriminalnim radnjama.

– Nikad mi nismo čuli da se on nečim bavio, da je bio zaposlen, ali je često bio u zatvoru. Godinama je u zatvoru, tamo je i štrajkovao, zašio je sebi usta u znak štrajka. Svojevremeno je znao da dođe pretučen, unakaženog lica, ko zna šta je sve radio – navode oni i dodaju da im je žao što je ubijen:

– Znamo njegovu porodicu i oni su skrhani nakon što su vidjeli Milana kako leži skoro na kućnom pragu. Majka mu je sedjela pored njega i kukala.

Kako potom dodaje naš dobro obaviješteni izvor, osumnjičeni je došao u pratnji saučesnika.

– Ubica je, navodno, došao sa saučesnikom koji se parkirao u neposrednoj blizini žrtvine kuće. Izašao je iz kola i stao preko puta Milanove kuće, a kad je žrtva izašla, ubica joj je užurbanim hodom prišao s leđa nakon što je zatvorio kapiju. U tom momentu Šuša se okrenuo ka njemu, tako da je praktično gledao u cijev kad ga je prvi metak oborio na pod. Drugim hicem overen je u glavu dok je ležao na trotoaru pored kola.
Nadzorne kamere

Izvor objašnjava da je pucač potom pješke napustio mjesta zločina.

– Sve se dogodilo u nekoliko trenutaka, a ubica je nakon pucnjave pobjegao trčeći ka Krajiškoj ulici, gdje ga je navodno čekao saučesnik u kolima. Inspektori sumnjaju da je egzekutor pobjegao na auto-put, koji je udaljen bukvalno dvije ulice odatle – navodi Kurirov sagovornik:

– Ubrzo su porodica i prijatelji vidjeli da Milan leži nasred ulice i o tome obavijestili policiju i Hitnu pomoć, koja je samo mogla da konstatuje smrt. Kako je naveo naš sagovornik, brutalnu mafijašku likvidaciju snimile su nadzorne kamere s porodične kuće ubijenog.

– Ubijeni je zbog svoje bezbjednosti cijelu kuću pokrio nadzornim kamerama, svaki ćošak je pokriven, a kamere se nalaze i unutar kuće. Šuša je kamere stavio svojevremeno nakon nekoliko kriminalnih djela zbog kojih je završio u zatvoru – navodi on i dodaje:

– Vjerovatno je želio da vidi ko mu se mota oko kuće, a inspektori su uzeli materijal kako bi identifikovali ubicu. Takođe, uzeti su i snimci od pre nekoliko dana, tačnije od kada je Milan izašao iz zatvora, kako bi utvrdili da li su ubica ili njegov pomagač dolazili do žrtve i da li su je pratili.

Nakon ubistva pokrenuta je velika policijska akcija “Vihor 3”, u kojoj se traga za napadačem. Istragu vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu, čiji je dežurni tužilac juče satima bio na terenu.
Kriminalna prošlost

Žitelji Zemuna juče su za Kurir naveli da im je žao što je njihov komšija ubijen, ali “da se tako nešto i moglo očekivati s obzirom na njegovu kriminalnu prošlost”.

– Čuli smo kako je došlo do ubistva, a kamere su snimile kako je Milan likvidiran. Kažu da je ovjeren u glavu i nije isključeno da je u pitanju neki stari dug s obzirom na to da je tek izašao iz zatvora – kažu njegove komšije.

– Ubijen je ispred kuće, zaista strašno… Njegovi su bili tu i kad su čuli da je graja napolju i da se doziva pomoć, odmah su izašli iz kuće i vidjeli Milana kako krvav leži na trotoaru. Zvali su i Hitnu pomoć, ali nažalost, nije mu bilo spasa.
Debeo dosije

Odležao 15 godina zbog ubistva, bacio kašikaru na “Pink”

Ubijeni Milan Šuša pre 10 godina bio je umiješan u ubistvo svog prijatelja Nemanje S. iz Zemuna, čije je tijelo u fazi raspadanja pronađeno u Lipovičkoj šumi u Beogradu. Tada je na putu Stara Pazova – Inđija došlo do sukoba trojice mladića, a u pucnjavi jedan je ubijen, a jedan ranjen.

Ranjeni je tada prevezen u bolnicu, gdje je rekao ko je na njega pucao, a tri mjeseca kasnije je pronađeno tijelo ubijenog. Policija je tada tragala za Šušom, koji je bio u bjekstvu, a nakon toga je uhapšen i osuđen na 15 godina robije, s koje je izašao prije sedam dana.

Šuša je 2009. godine zajedno sa još jednim muškarcem bacio kašikaru na zgradu TV Pink na Dedinju u Beogradu. Nekoliko dana kasnije su uhapšeni u stanu u Nišu u kom su se skrivali. prenosi n1Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here