Home Magazin Znakove tri bolesti možemo otkriti na kosi

Znakove tri bolesti možemo otkriti na kosi

0
Znakove tri bolesti možemo otkriti na kosi

Parkinsonova bolest

Dok je bijela perut normalna, žuta perut može biti znak Parkinsonove bolesti. Drugi simptomi uključuju drhtanje, ukočenost i usporene pokrete.

Žuta perut uzrokovana je seboreičnim dermatitisom, stanjem u kojem dijelovi kože koji imaju puno znojnih žlijezda (kao što je vlasište) postaju crveni, svrbe, bolni su i ljušte se. Prema organizaciji Parkinson’s UK, ljudi s tom bolešću skloni su ovoj kožnoj bolesti. Iako ne postoji lijek za Parkinsonovu bolest, nekoliko tretmana i terapija pomažu u borbi s njom. prenosi n1

Alopecija

Ako primijetite da vam ispadaju cijeli pramenovi kose, možda patite od alopecije areate. Ova autoimuna bolest može se pojaviti i na bradi, obrvama, trepavicama ili drugim dlakavim dijelovima tijela.

Kod alopecije stanice imunološkog sistema napadaju folikule dlake i tako ih sprječavaju da proizvode dlaku. Uzrok bolesti je nepoznat, ali smatra se da okidači mogu biti nedostatak željeza i stres.

Alopecija areata može prijeći u alopeciju totalis kada se gubitak kose odnosi na cijelu glavu ili u alopeciju universalis kada zahvaća cijelo tijelo. Ni za te bolesti nema lijeka.

Rak

Crvene ili ljubičaste mrlje na tjemenu mogu biti znak rijetkog, ali smrtonosnog raka krvnih žila. Angiosarkom se razvija u unutarnjoj ovojnici krvnih i limfnih žila. Može se pojaviti bilo gdje u tijelu, ali obično se javlja na koži na tjemenu, glavi ili vratu.

Kada angiosarkom zahvaća organe poput jetre ili srca, često uzrokuje bol. Uzrok bolesti je nepoznat, a liječenje može uključivati operaciju, terapiju zračenjem i kemoterapiju, piše The Sun.

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here