Home Magazin VOĆE KOJE JE NAJZASTUPLJENIJE U HERCEGOVINI: SVE PREDNOSTI SMOKVI

VOĆE KOJE JE NAJZASTUPLJENIJE U HERCEGOVINI: SVE PREDNOSTI SMOKVI

0
VOĆE KOJE JE NAJZASTUPLJENIJE U HERCEGOVINI: SVE PREDNOSTI SMOKVI

Ovo ukusno voće sadrži mnogobrojne fitonutrijente, vitamine i antioksidanse te je jedna od najzdravijih mediteranskih voćki. Visoke razine vlakana u smokvama mogu pomoći pri uklanjanju viška natrija iz organizma te […]

Smokve potiču zdravlje cijelog organizma, a stručnjaci smatraju da mogu i riješiti brojne zdravstvene probleme, kao i da su od velike pomoći u procesu mršavljenja.

Ovo ukusno voće sadrži mnogobrojne fitonutrijente, vitamine i antioksidanse te je jedna od najzdravijih mediteranskih voćki.

Visoke razine vlakana u smokvama mogu pomoći pri uklanjanju viška natrija iz organizma te također pospješiti mršavljenje. Obiluju vlaknima i suzbijaju glad, a u kombinaciji s mlijekom ga potiču.

Ukoliko želite izgubiti par kilograma od pomoći će vam biti smokve. Međutim, odmah treba reći da proizvod ne biste trebali percipirati kao čudotvorni lijek.

Osim što je ukusna, ima zdravstvene dobrobiti zbog čega dijetetičari preporučuju da ju konzumiramo što je češće moguće, pogotovo kada im je sezona.

Smokve se često koriste za liječenje čireva, apscesa i boli u uhu. Radi svog alkalnog svojstva, uspješno reguliraju pH tijela. Smokve su bogate flavonoidima i polifenolima, antioksidansima koji sprječavaju oštećenja uzrokovana slobodnim radikalima, piše Hayat.

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here