Home Magazin Ujutro je zdravo popiti ČAŠU TOPLE VODE NA PRAZAN ŽELUDAC

Ujutro je zdravo popiti ČAŠU TOPLE VODE NA PRAZAN ŽELUDAC

0
Ujutro je zdravo popiti ČAŠU TOPLE VODE NA PRAZAN ŽELUDAC

Preporučeni unos vode u organizam je oko 2 litra dnevno, međutim činjenica je da mokrenjem i znojenjem izbacimo zapravo puno više nego što unesemo,prenosi Novi.
Mokrenjem izbacimo u prosjeku oko 1,5 litara vode. Ako tome dodamo da još oko litar izlučimo znojenjem i disanjem potreba za konzumiranjem ovog izvora života je još veća.

Ali, da li ste se nekada zapitali šta će se dogoditi ako dan započnete čašom vode na prazan želudac, još bolje tople vode?

Ubrzana probava

Ako odmah kad ustanete ujutru popijete čašu tople vode, poboljšaćete rad probavnog sistema , isprazniti se već u ranim jutarnjim satima i nećete imati problema sa zatvorom.

Sjajniji i ljepši izgled kože

Konzumiranjem pola litre vode svako jutro dat ćete dodatni sjaj vašoj koži jer voda podstiče cirkulaciju, kako tvrde naučnici.

voda6

Čišćenje od otrova

Ako odmah ujutro popijete čašu vode, očistićete organizam od svih nakupljenih otrova koji mogu da dovedu do bolesti.

Smanjuje bolove

Smatra se da je topla voda najmoćniji prirodni lijek jer pomaže kod menstrualnih tegoba.

Toplota opušta stomačne mišiće i oslobađa vas grča, čime će umiriti bol. Topla voda je dobra za sve vrste grčeva i zato što pospjeešuje kapilarnu cirkulaciju i na taj način opušta mišiće.

Brže mršavljenje

Čaša vode ujutro podstiče izmjenu materija u organizmu te pomaže tijelu da se riješi nakupljenih masnoća i kalorija. Vodite računa o zdravoj ishrani i krećite se što više.

Zaustavljanje starenja

Prisustvo toksina u organizmu ubrzava starenje, a s bozirom na to da topla voda oslobađa organizam toksina, proces starenja se usporava, dok se elastičnost kože se povećava.

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here