Home Magazin Svi OBOŽAVAMO PRŽENICE: Samo uz ovaj trik će uvijek ispasti savršeno

Svi OBOŽAVAMO PRŽENICE: Samo uz ovaj trik će uvijek ispasti savršeno

0
Svi OBOŽAVAMO PRŽENICE: Samo uz ovaj trik će uvijek ispasti savršeno

Savršene prženice su hrskave na ivicama, a nježne i mekane u sredini, ne treba da budu previše masne, ali ni suve, a takođe nije dozvoljeno da budu pregorele ili nedovoljno pečene… No, sasvim sigurno vam nikada nije pošlo za rukom da dobijete baš takve – bez ijednog navedenog kiksa!

A stvar je samo u pažljivoj pripremi, strpljenju i trikovima iskusnih majstora, koje vam sada i donosimo. Dakle, ako su va prženice gnjecave, zagorale ili pak “žive”, evo gde griješite i kako to da popravite, piše “Zena Blic“.

Siječete hljeb isuviše tanko

Ako su kriške suviše tanke, hljeb može lako da se raspadne jer je smesa od jaja “teška”. Kriške bi trebalo da budu debele oko santimetar i po.

Koristite svijež hljeb

Uvek je bolje koristiti hleb koji je odstojao bar jedan dan.

Pržite ih na maslacu

Maslac gori na visokim temperaturama, pa je daleko bolje ipak koristiti biljno ulje.

Ne koristite mlijeko

Premda ovo kod nas nije uobičajena praksa, prženice ipak budu mnogo ukusnije kada se u smesu sa jajima doda i mleko, i to punomasno!

Stavljate previše jaja

Neka okvirna formula za pripremu smjese od jaje jeste da na dve kriške hljeba treba iskoristiti četvrtinu šoljice mlijeka i jedno jaje.

Zaboravljate začine

Prstohvat kima, bibera ili malo parmezana u smjesi učiniće obične prženice “remek djelom”, a ako volite slatku varijantu neka to budu cimet, vanila ili šećer u prahu.

Nestrpljivi ste

Ulje mora da bude vruće kako prženice ne bi upile previše masnoće. Pecite ih na srednje jakoj vatri po nekoliko minuta sa svake strane.

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here