Home Magazin Podmlađuje kožu bolje od botoksa: Kora ovog voća je najbolji preparat i tretman protiv bora i starenja

Podmlađuje kožu bolje od botoksa: Kora ovog voća je najbolji preparat i tretman protiv bora i starenja

0
Podmlađuje kožu bolje od botoksa: Kora ovog voća je najbolji preparat i tretman protiv bora i starenja

Nestaje nam mladolik izgled i želimo da nešto po tom pitanju preduzmemo.

Naime, domaćica i majka troje djece Alajna Rajan podelila je svoj jeftin i efikasan trik za peglanje bora. Ona je objasnila da koristi koru od banane da spriječi da joj se koža nabora.
Da, dobro ste čuli!

Dok je Alajna napomenula da bi ova metoda mogla biti „odvratna“, ona je potvrdila da to radi godinama i da je veoma efikasna prirodna alternativa botoksu. Dok je trljala koru od banane po licu, objasnila je: „U redu, stvarno odvratno, ali deluje. „Ovo je ono što radim godinama.

„To je odvratno, ali to je prirodni botoks.

„Unutrašnjost kore banane. „Bez bora!

„Što grublje izgleda spolja, to će vaša koža izgledati bolje.

Alajnin video je očigledno impresionirao mnoge, jer je brzo postao viralan i sakupio nevjerovatnih 1,8 miliona pregleda. Ima 125,6 hiljada lajkova i 17,8 hiljada dijeljenja.U nedavnom članku, dermatolozi su otkrili dodatne prednosti banane protiv starenja kada koristite njihove prazne kore na koži.

Možda je teško povjerovati da vam je deo koji vam nedostaje u svakodnevnoj njezi kože dio smutija i pahuljica, ali je nedavni članak „Today“ otkrio da su TikTok tvrdnje istinite, jer su dermatolozi procenili prednosti kore od banane protiv starenja.

Iako ne postoje naučni dokazi koji bi dokazali efekte ovog voća na negu kože, dermatolog iz Čikaga dr Džordan Karkvil i dr Adelin Kikam iz Teksasa dele svoje iskustvo o prednostima.

Prema dr Kikamu, tanini banane su slični onima koji se koriste u različitim proizvodima za negu kože za zatezanje i toniranje. Poznato je i da ovi tanini pomažu u smanjenju podočnjaka i posvijetljuju ih, piše Krstarica.

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here