Home Magazin Ove vrste sušenog voća trebali bismo jesti zimi, prepune su vitamina D

Ove vrste sušenog voća trebali bismo jesti zimi, prepune su vitamina D

0
Ove vrste sušenog voća trebali bismo jesti zimi, prepune su vitamina D

Dobra stvar je što mnogi ovu vrstu voća ionako vole jesti, pa im neće biti problem jesti ih često tokom sedmice.

Suhe smokve

Slatke i hranjive, suhe smokve predstavljaju ukusan način povećanja unosa vitamina D u organizam. U njima možete uživati kao poslastici za međuobrok, ali ih možete jesti i sa žitaricama za doručak ili u salatama.

Grožđice

Grožđice su vrlo popularno suho voće, a najbolja stvar je što su prepune vitamina D. Mogu se dodati jogurtu, zobenim pahuljicama ili mješavini s raznim orašastim plodovima. U kojem god obliku ih odlučite kombinirati, nećete požaliti.

Suhe marelice

Marelice su dobre u različitim verzijama, a suhe marelice odličan su način za povećanje razine vitamina D tokom hladnih zimskih mjeseci. Možete ih kombinirati s raznim jelima, ali i uživati u njima samima kao u odličnoj zdravoj slastici.

Datulje

Datulje su bogate prirodnim šećerima, voće koje podiže energiju i sadrže pristojnu količinu vitamina D. Najpopularniji načini konzumacije su u desertima ili smoothiejima, ali možete ih jesti i same.

Suhe šljive

Suhe šljive nisu poznate samo po dobrobitima za probavu, već i po tome što su dobar izvor vitamina D. One su hranjive i zadovoljavajući međuobrok koji će vas zasititi, a možete ih jesti same, uz žitarice za doručak ili u raznim desertima,piše N1

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here