Home Magazin Obratite pažnju na njih! Ovo su znakovi da biste trebali posjetiti kardiologa

Obratite pažnju na njih! Ovo su znakovi da biste trebali posjetiti kardiologa

0
Obratite pažnju na njih! Ovo su znakovi da biste trebali posjetiti kardiologa

Povijest bolesti

Ako dolazite iz obitelji u kojoj vaši najbliži srodnici imaju srčane komplikacije, neophodno je da se redovito testirate. Zdravstveni stručnjaci uvijek su upozoravali na određeni obrazac srčanih bolesti koji se javlja unutar obitelji.
Dijabetes

Dijabetes ozbiljno utječe na srce i malo tko je toga svjestan. Ako vam je razina šećera u krvi nepravilna, važno je pripaziti na svoje srce.

Previsoka razina šećera u krvi oštećuje krvne žile, a time i srce. Čak i ako ste u visokorizičnoj skupini kao što je obiteljska povijest metaboličkog poremećaja, redovito kontrolirajte srce, piše Times of India.
Liječnik vas je uputio kardiologu​

Ako vas je vaš redovni liječnik uputio kardiologu, nemojte to ignorirati. Liječnik koji vas godinama liječi može primijetiti crvene zastavice i ako on/ona predlaže da posjetite kardiologa, nemojte to zanemariti.
Kratkoća daha

Ako se u većoj mjeri pojavljuje kratkoća daha, što se medicinski naziva dispneja, nemojte odgađati posjete liječniku. Problemi s disanjem povezani sa srcem često su potaknuti slabijim fizičkim aktivnostima poput obavljanja kućanskih poslova, pa čak i penjanja stepenicama.
Bolovi u prsima

Bol u prsima ključni je pokazatelj da vašem srcu treba više pažnje nego prije. Ne ignorirajte učestale bolove u prsima i ne pokušavajte ih suzbiti lijekovima koji se izdaju bez recepta.
Povišen kolesterol

Osobe koje imaju povišen kolesterol trebale bi posebnu pažnju obratiti na zdravlje svog srca i redovito posjećivati kardiologa.
Dugo radite za stolom

Možda će vas iznenaditi, ali oni koji dugo sjede na poslu su najčešće manje aktivni, a to je štetno za srce. Ako imate neaktivan stil života, trebali biste redovito kontrolirati srce i pokušati uključiti fiksni plan vježbanja u svoju dnevnu rutinu. prenosi n1

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here