NaslovnicaMagazinNAJNEOBIČNIJI MUZEJI KOJE ĆE SVAKO ŽELETI DA POSETI U BEOGRADU

NAJNEOBIČNIJI MUZEJI KOJE ĆE SVAKO ŽELETI DA POSETI U BEOGRADU

Objavljeno:

spot_img

Dobrodošli u svet neobičnih muzeja

Dok većina turista u Beogradu posećuje barove, restorane i tržne centre mi Vam predažemo drugačiji obilazak Beograda. Ovi muzeji su pravo uživanje ukoliko u Beogrdu boravite sa decom, ali čak i ako ste starijeg uzrasta imaćete šta da vidite i doživite prilikom ovih fenomenalnih iskustava. Kada krenete u posetu ovih neobičnih muzeja upustićete se u avanturu koja će Vas odvesti daleko u svet tajni koje su baš na Vas čekale da ih otrkijete.

Poseta neobičnim muzejima je kao ulazak u paralelni svet, gde istorija, umetnost i kultura dobijaju novu formu.

ZAŠTO POSETITI NEOBIČNE MUZEJE PRE NEGO GALERIJE ILI ISTORIJSKE LOKALITETE?

Odgovor na ovo pitanje je vrlo jednostavan. Zbog jedinstvenog iskustva koje ćete doživeti. Ovi muzeji pružaju interaktivnost i zagarantovanu zabavu, pa ćete u ovim muzejima doživeti ono što bi Vam se inače samo prikazivalo. Ovi muzeji probijaju granice, i osvežavaju prošlost na autentičan način, zato brzo organizujte vreme i isplanirajte poste ovim muzejima.

NEOBIČNI MUZEJI KOJE MORATE POSETITI U BEOGRADU

MUZEJ AUTOMOBILA

Ovaj muzej je posvećen istoriji automobila i saobraćaja u Srbiji. Ovo je najmlađi tehnički muzej u državi. Nalazi se u nekadašnjoj garaži koja je izgrađena 1929. godine, a poznata je pod nazivom „Moderna garaža“. Izloženi su retki i antikvarni modeli automobila, motocikala i bicikala kao i drugi predmeti koji su vezani za istoriju saobraćaja. Ovaj muzej je specifičan po tome što je većina eksponata u funkcionalnom stanju što posetiocima pruža mogućnost da se nekim „odltimerom“ provozaju. Nalazi se u Beogradu, na adresi Majke Jevrosime 30.

MUZEJ ILUZIJA

Ovaj fenomenalni muzej je posvećen optičkim iluzijama. Posetiocima su na raspolaganju različite prostorne iluzije, hologrami, ogledala i mnogi drugi zanimljivi eksponati. Muzej iluzija je interaktivan i pruža posetiocima priliku da sami isprobaju neke od iluzija i nauče što više o načinu na koji mozak obrađuje informacije. Ovo je jedan od omiljenih muzeja mladih. Takođe ovde možete pronaći savršen neobičan poklon koji će biti pravi izazov moždanim ćelijama. Radnja suvenira se nalazi u prizemlju muzeja i može se obići čak i ako niste posetioc muzeja. Muzej iluzija se nalazi se u Beogradu u Nušićevoj 11.

muzej iluzija

MUZEJ HLEBA

Ovaj muzej će Vam prikazati istoriju hleba i pekarstva u Srbiji. Posetioci ovog muzeja će saznati mnogo o različitim vrstama hleba, tradicionalnim receptima i metodama pečenja. Pored ovoga, muzej ima organizovane edukativne radionice u kojima ćete naučiti sami da napravite hleb. Srpski muzej hleba je nominovan za Nagradu evropski muzej godine 2017. Muzej hleba je otvoren samo subotom i nedeljom od 10-17h. A nalazi se u okolini Beograda u mestu Pećinci. Vrlo jednostavno se stiže sa bilo koje lokacije u Beogradu, ako idete automobilom.

MUZEJ SLATKIŠA

Muzej slatkiša je onaj koji će Vas vratiti u detinjstvo. Kako sam naziv govori posvećen je slatkišima. Posetioci ovog muzeja mogu videti izložene predmete za proizvodnju slatkiša, i saznati mnogo toga o istoriji popularnih slatkiša koje obožavaju. Videćete izložene eksponate i stare originalne ambalaže žvaka, lizalica, bombona, čokolada i dr. Ono što je najbolje u poseti ovom muzeju, ovaj muzej ima prodavnicu u kojoj možete kupiti slatkiše koje ćete poneti svojoj kući ili obradovati neku dragu osobu. Važno je napomenuti da je ovo prvi muzej ovog tipa u Evropi. Ovaj muzej uz sve pruža mogućnost slavljena rođendana, pa ako želite autentičan ambijent za proslavu rođendana Vašeg deteta ovo je odličan izbor za pristupačnu cenu. Muzej se nalazi u Pajsijevoj 1, u Beoradu.

MUZEJ ČOKOLADE

Ovaj muzej je raj za sve ljubitelje čokolade. Posetioci mogu saznati više o procesu proizvodnje čokolade, različitim vrstama kakao zrna i brojnim ukusima čokolade. Prilikom posete ćete videeti eksponate koji su vezani za istoriju pravljenja čokolade kao i sve što je vezano za čokoladu. Ovde možete posetiti i prodavnicu čokolade  gde obavezno morate kupiti omiljenu poslasticu svih generacija. Nalazi se u Beogradu, na adresi Pjarona de Mondezira 18.

muzej cokolade

MUZEJ JUGOSLOVENSKE KINOTEKE

Muzej Jugoslovenske kinoteke je posvećen filmskoj umetnosti i kinematografiji u bivšoj Jugoslaviji. Prilikom posete možete videti izložene filmske kamere , plakate, kostime i drugi predmeti koji su vezani za filmsku industriju. Posetioci koji obiđu ovaj muzej mogu saznati više o istorijij jugoslovenskog filma i pogledati neki od jugoslovenskih filmova. Ovaj muzej se nalazi u centru grada u Kosovskoj broj 11.

SMEŠTAJ U BEOGRADU PRILIKOM OBILAZAKA MUZEJA

Verujemo da je mnogo ljudi poželelo da obiđe ove muzeje, pa ako niste iz Beograda biće Vam potrebna manja organizacija i nekoliko dana. Mi ćemo učitni sve što je u našoj moći da Vam obezbedimo najbiliži smeštaj iz kog ćete moći da se šetate od lokacije do lokacije. Stanovi na dan u Beogradu se nalaze na teritoriji celog Beograda, pa možete izabrati neki smeštaj iz ponude.

Posljednje objavljeno

Bakiru nije imao ko da piše

Iako je Krajina poznata po čestim smjenama vlasti i turbulentnim političkim dešavanjima, jučerašnja...

Pročitaj i ovo

Bakiru nije imao ko da piše

Iako je Krajina poznata po čestim smjenama vlasti i turbulentnim političkim dešavanjima, jučerašnja...