NaslovnicaMagazinMilijarderi traže dadilju za pse: Žele diskreciju i platili bi 117.000 eura...

Milijarderi traže dadilju za pse: Žele diskreciju i platili bi 117.000 eura godišnje

Objavljeno:

spot_img

Porodica američkih milijardera sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu postala je viralna nakon što je objavila oglas za dadilju za pse s punim radnim vremenom i plaćom od 127.227 dolara, odnosno 117.282 eura godišnje.

Vrhunska skrb
– Naš stalni klijent traži izuzetnu i vrlo iskusnu dadilju za pse koja će pružiti vrhunsku skrb za njihova dva voljena psa – stoji u opisu posla na LinkedInu.

– Oni zaista traže nekoga vrhunskog u svom poslu ko može osigurati opću dobrobit, sreću i sigurnost njihovih pasa – dodaju.

U oglasu koji je objavila agencija Fairfax and Kensington stoji da bi odabrana osoba živjela s porodicom u Londonu i “pružala brigu i pažnju bez premca psima, tretirajući ih kao cijenjene članove porodice”.

Specijalista za zapošljavanje Džordž Dan (George Dunn) izjavio je za ”Kennedy News” kako je ovo prvi put da je agencija objavila posao dadilje za pse, a otkako je objavljen prošle sedmice, oglas je već vidjelo gotovo 400 potencijalnih kandidata.

– Plaća je prilično nečuvena. Klijenti su milijarderi koji traže najbolju uslugu, pa kad su u pitanju njihovi psi, rado će platiti. Kada novac nije problem, ljudi žele najbolje, a vi privlačite najbolje s najboljom plaćom – rekao je.

Šta stoji u opisu posla
Prema popisu poslova na web-stranici za zapošljavanje, od dadilje bi se zahtijevalo da nadgleda sve lijekove za pse i prijevoz na sastanke, kao i da razvije režim vježbi “koristeći pozitivne tehnike motivacije za održavanje i poboljšanje njihove obuke”.

Prema oglasu, svaka osoba koja se namjerava prijaviti trebala bi biti spremna “raditi neredovno, uključujući večeri, vikende i praznike, kako bi se prilagodila potrebama pasa i rasporedu porodice”.

Za radno mjesto također se traži kandidat koji ima “sposobnost rukovanja osjetljivim informacijama s najvećom diskrecijom i povjerljivošću”.

Dan je odbio otkriti pasminu pasa i identitet porodice te dodao kako posao dolazi sa šest sedmica godišnjeg odmora, ali to nije uvijek zagarantirano.

Haber.ba

Posljednje objavljeno

PUTIN SLETEO U ABU DABI! Očekuje se razgovor sa Mohamedom bin Zajedom!

Planirano je da Putin i El Nahjan razgovaraju o stanju i perspektivama daljeg...

Uz ovih 10 koraka spriječite pucanje i listanje noktiju

U nastavku otkrivamo kako ojačati nokte, odnosno donosimo vam vodič za jačanje i...

Predstavnici boračkih organizacija i političari iz RS stigli pred Sud BiH da bi podržali Milorada Dodika

Predstavnici brojnih boračkih organizacija iz RS okupili su se ispred Suda BiH u...

Pročitaj i ovo

PUTIN SLETEO U ABU DABI! Očekuje se razgovor sa Mohamedom bin Zajedom!

Planirano je da Putin i El Nahjan razgovaraju o stanju i perspektivama daljeg...

Uz ovih 10 koraka spriječite pucanje i listanje noktiju

U nastavku otkrivamo kako ojačati nokte, odnosno donosimo vam vodič za jačanje i...