NaslovnicaMagazinEVO KAKO TREBA DRŽATI HLJEB DA BI OSTAO SVJEŽ

EVO KAKO TREBA DRŽATI HLJEB DA BI OSTAO SVJEŽ

Objavljeno:

spot_img

Prema izvještaju studije sa Univerziteta „Linkoln“ u Nebraski, štetni mikroorganizmi koji kvare hranu najbolje rastu na sobnoj temperaturi. Ako hljeb držite sedam dana na otvorenom, on će postati gnjecav i ubuđat će se.

U slučaju da hljeb ostavite izložen svjetlosti i vazduhu, može da se ubrza propadanje namirnice. Spore iz vazduha će se naći na njemu, a kako one imaju dugačko korijenje to znači da će im biti potrebno nekoliko dana da počnu da rastu. Za to vrijeme ih vi nećete ni primijetiti, pa ćete ih unositi u sebe. Zato je, preporuka naučnika, da hljeb čuvate u zamrzivaču ili frižideru. prenosi Hayat

Kada je otopite, djelovat će svježe kao da je upravo kupljena. kako biste obezbjedili da vam hljeb bude ukusan i poslije odmrzavanja, uvijte ga u foliju prije zamrzavanja. Kad želite da odmrznete hljeb zagrijte ga ili u mikrotalasnoj na 15 do 25 sekundi ili na rešetki od rerne na 160 stepeni na nekih pet minuta. Ako hljeb jedete i koristite samo ga držite u frižideru u kesi za zamrzivač, prenosi Krstarica.

Haber.ba

Posljednje objavljeno

NOVA ZVIJEZDA ANTI-AGINGA: ZABORAVITE NA RETINOL, STIGAO JE BAKUCHIOL

Za taj derivat vitamina A klinički je dokazano da smanjuje znakove starenja, stimulira...

Nedvosmislen zaključak razgovora Bećirovića i Scholza: Nema ni brzog ni sporog razbijanja BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je u Berlinu s kancelarom...

Problem za mnoge: Šta uzrokuje akne u odrasloj dobi?

Moguće ih se spriječiti promjenom nekih životnih navika, stoga je dobro znati šta...

Pročitaj i ovo

NOVA ZVIJEZDA ANTI-AGINGA: ZABORAVITE NA RETINOL, STIGAO JE BAKUCHIOL

Za taj derivat vitamina A klinički je dokazano da smanjuje znakove starenja, stimulira...

Nedvosmislen zaključak razgovora Bećirovića i Scholza: Nema ni brzog ni sporog razbijanja BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je u Berlinu s kancelarom...