Home Magazin 10 stvari koje morate reći vašem ginekologu

10 stvari koje morate reći vašem ginekologu

0
10 stvari koje morate reći vašem ginekologu

Međutim, svi smo ponekad nemarni kad je zdravlje u pitanju i često sami tražimo objašnjenja za upozoravajuće simptome. Evo šta u svakom trenutku treba da imate na umu…

1. Seks ne smije da boli!

Ako užitak zamijeni bolan i neprijatan osjećaj u genitalijama, vrijeme je za hitan pregled. Bolan odnos može biti posljedica infekcije i svakako što prije treba posjetiti ginekologa. prenose nezavisne

2. Ispiranje vagine iznutra nije dobro jer se izlažete riziku od infekcija i bakterija.

Naime, stručnjaci su sve složniji u stavu da vaginalno ispiranje nije nimalo zdravo jer vaginalna flora ima nisku pH vrednost, što je štiti od zaraza. Nizak pH onemogućuje razvoj različitih bakterija i gljivica, koje u kiseloj sredini teško mogu da prežive. Ispiranjem možete da promijenite hemijsku ravnotežu u vagini. Takođe, ispiranje može da smanji plodnost i do 30 odsto. Žene koje redovno ispiraju vaginu mogu da obole od infekcije koja vodi neplodnosti.

3. Uljani lubrikanti mogu da smanje djelotvornost kondoma. Ako ih koristite, dobro pročitajte uputstvo i upotrebljavajte poliuretanske kondome.

4. Najbolje vrijeme za pregled dojki je nedjelju dana nakon što ste imali menstruaciju jer tada prestaje natečenost grudi.

5. Ako često imate upalu bešike, obavezno mokrite prije i poslije seksa jer ćete na taj način izbaciti bakterije koje su našle put do mokraćnog kanala.

6. Čak 85 odsto žena doživi orgazam jedino uz stimulaciju klitorisa. Ako i vi spadate u ovu grupu, ne brinite! S vama je sve je u redu i potpuno ste zdravi.

7. Sasvim je u redu ako vam se nakon porođaja smanjila želja za seksom jer su seksualni hormoni tad u drugom planu. S vremenom će se želja vratiti.

8. U redu je i da ređe želite seks ukoliko imate malu decu, ali pored obaveza koje imate, potrudite se da nađete vremena za vezu i partnera.

9. Antibiotici mogu da smanje djelovanje kontraceptivnih pilula. Zato, ako koristite pilule, prilikom polnog odnosa dodatno se zaštitite kondomom.

10. Svaku neobičnu kvržicu ili otok na genitalijama i grudima potrebno je što prije prijaviti ljekaru. Ako mislite da nešto nije u redu, odmah zakažite pregled, piše Stil.

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here