Home Ekonomija Xiaomi testira stabilnu MIUI 15 nadogradnju za Xiaomi 13

Xiaomi testira stabilnu MIUI 15 nadogradnju za Xiaomi 13

0
Xiaomi testira stabilnu MIUI 15 nadogradnju za Xiaomi 13

Iako Google još uvijek nije službeno predstavio Android 14, kompanije koje proizvode Android telefone već testiraju svoje verzije UI-a za svoje telefone. Tako je Samsung već odavno započeo s testiranjem One UI 6 Beta nadogradnje za nekoliko svojih telefona, a Xiaomi sada navodno testira stabilnu MIUI 15 nadogradnju za Xiaomi 13.

Prema najnovijem izvještaju, Xiaomi 13 je prvi telefon na kojem će Xiaomi testirati MIUI 15 nadogradnju baziranu na Androidu 14.

Xiaomi je nedavno počeo stabilnu Android 14 beta nadogradnju slati na Xiaomi 13, Xiaomi 13 Pro i Xiaomi 12T. Ova nadogradnja dostupna je samo beta testerima, koji su prijavljeni u Xiaomijev program beta testiranja. Međutim, zanimljivo je da ova nadogradnja za ova tri telefona stiže sa MIUI 14, a ne MIUI 15 verzijom korisničkog interfejsa. Tako će Xiaomi 13 zapravo biti prvi Xiaomijev telefon na kojem će biti testirana stabilna MIUI 15 nadogradnja bazirana na Androidu 14.

Verzija firmvera za ovaj telefon stiže s brojem MIUI-V15.0.0.1.UMCCNXM. Stiže sa optimizacijom korisničkog iskustva, rješavanjem potencijalnih problema i još mnogo toga. Poboljšana je sigurnost i optimizovane su performanse.

Nova verzija Xiaomijeva korisničkog interfejsa donijet će, između ostalog, poboljšani međuspremnik koji će korisnicima omogućiti kopiranje i lijepljenje fotografija i datoteka. Ova je funkcija već dostupna na Galaxy telefonima i može biti vrlo zgodna za brzo dijeljenje sadržaja između aplikacija. Npr. možete kopirati fotografiju sa web stranice i zalijepiti je u WhatsApp chat bez otvaranja galerije.

Pored toga, očekuje se da će sa MIUI 15 stići i povećanje jačine zvuka na telefonu. Naime, prema izvještaju, MIUI 15 stići će s novim prekidačem u meniju brzih podešavanja koji će korisnicima omogućiti da povećaju jačinu zvuka do 200%.

IZVOR/SOURCE

Objava Xiaomi testira stabilnu MIUI 15 nadogradnju za Xiaomi 13 prenijeta sa portala Bajtbox.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here