Home Ekonomija Xiaomi otvorio Android 14 beta program za dva svoja telefona

Xiaomi otvorio Android 14 beta program za dva svoja telefona

0
Xiaomi otvorio Android 14 beta program za dva svoja telefona

Očekuje se da će Google do kraja ovog mjeseca predstaviti Android 14, iako još ništa nije službeno objavljeno. Kako god, neki proizvođači Android uređaja već su otvorili Beta program za svoje uređaje, a njima se pridružuje i Xiaomi.

Xiaomi je, zajedno sa kompanijom Oppo, prvi kineski proizvođač koji je započeo Beta program za Android 14. Xiaomi je trenutno samo dva telefona uključio u ovaj program i to Xiaomi 13 i Xiaomi 13 Pro.

Očekivano, Beta program trenutno je dostupan samo u Kini, iako su i globalni ROM-ovi spremni za ova dva telefona. Naime, prošle sedmice pojavile su se informacije da je kompanija već pripremila globalne verzije MIUI-a zasnovane na Androidu 14 za Xiaomi 13, Xiaomi 13 Pro i Xiaomi 13T telefonima. Čini se da će testni period proći u kombinaciji MIUI 14 i Androida 14, prije nego što stigne MIUI 15 sa Androidom 14.

Kako god, korisnici Xiaomi 13 i Xiaomi 13 Pro telefona u Kini sada se već mogu prijaviti u Beta program. Beta verzije za ova dva telefona dolaze sa MIUI 14, a ne sa MIUI 15, što sugeriše na to da MIUI 15 neće možda biti predstavljen u skorije vrijeme.

Očekuje se da će Xiaomi u narednim danima dodati još neke telefone u Beta program, a nadati se da će uskoro Beta program biti dostupan i korisnicima širom svijeta.

Nažalost, Xiaomi nije tako ažuran u pogledu softverskih nadogradnji i davanju rasporeda za iste, pa tako ne možemo sa sigurnošću tvrditi kada će npr. stabilna Android 14 nadogradnja početi stizati na Xiaomi telefone.

IZVOR/SOURCE

Objava Xiaomi otvorio Android 14 beta program za dva svoja telefona prenijeta sa portala Bajtbox.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here