Home Ekonomija Windows Phone se vraća iz mrtvih kako bi zaustavio reklame na Youtubeu

Windows Phone se vraća iz mrtvih kako bi zaustavio reklame na Youtubeu

0
Windows Phone se vraća iz mrtvih kako bi zaustavio reklame na Youtubeu

User-Agent je tekst u HTTP zaglavlju dizajniran za identifikaciju preglednika, uređaja i operativnog sustava koji korisnik koristi za posjet web stranici. Netko je otkrio da je korištenjem ovog mehanizma moguće natjerati YouTube da ponovno radi na sustavima koji imaju adblock.

YouTube je nedavno započeo novi “eksperiment” kako bi dosađivao korisnicima s adblock ekstenzijama na njihovim preglednicima, pokušavajući natjerati znatan broj njih da ili dopuste oglašavanje na stranici ili plate pretplatu na YouTube Premium. Eksperiment se pokazao nevjerojatno zanimljivim poticajem za pronalaženje još više načina za onemogućavanje nove YouTubeove kampanje protiv blokiranja oglasa.

Možemo potvrditi da najnovija verzija Mozilla Firefoxa zajedno s ekstenzijom uBlock Origin prilično dobro funkcionira u skrivanju oglasa na YouTubeu. Prema softverskom inženjeru i “zaljubljeniku u zlonamjerni softver” poznatom kao “Enderman” na Twitteru/X-u, isti se rezultat može postići promjenom korisničkog agenta preglednika u “Windows Phone”, što je prilično iznenađujuće s obzirom na to da je platforma Windows Phone mrtva dugi niz godina.

Microsoft je službeno ukinuo nesretni mobilni operativni sustav ove tvrtke 2017., samo tri godine nakon njegovog originalnog debija na tržištu. Nemogućnost gledanja YouTube videa uvijek je bila jedan od najvećih problema s platformom, budući da je Google aktivno pokušavao (i uspio) sabotirati svaku “službenu” YouTube podršku koju je Microsoft pokušao implementirati u OS.

Sada je Enderman potvrdio da se Windows Phone može pravedno osvetiti nespremnosti Googlea i YouTubea da podrže mobilnu platformu. Upotrebom spoofera korisničkog agenta za promjenu identiteta preglednika u Windows Phone, oglasi se ponovno blokiraju. Tvrtka tvrdi da programi za blokiranje oglasa krše YouTubeove uvjete pružanja usluge, primijetio je softverski inženjer, ali spooferi korisničkih agenata definitivno ne.

Agent spooferi široko su dostupni u glavnim web preglednicima, a Google čak nudi i vlastito službeno proširenje za Chrome . Ekstenzija je naizgled ciljala na korisnike kojima je dosta blokiranja dok posjećuju problematična web-mjesta, ali trebala bi prilično dobro funkcionirati i kao anti-anti-adblocker.

IZVOR

Objava Windows Phone se vraća iz mrtvih kako bi zaustavio reklame na Youtubeu prenijeta sa portala Bajtbox.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here