Home Ekonomija Više od pola radnika u preduzeću Zrak vraćeno na posao, spremaju se novi ugovori

Više od pola radnika u preduzeću Zrak vraćeno na posao, spremaju se novi ugovori

0
Više od pola radnika u preduzeću Zrak vraćeno na posao, spremaju se novi ugovori

Stečajni upravnik Zraka je u utorak potpisao ugovore sa još sedam radnika ove firme, koji su vraćeni na posao.

Broj radnika sada je povećan na ukupno 25, što znači da je na posao u Zrak vraćeno više od polovine radnika, s obzirom da je stečajem bez posla ostalo njih 49. No, to nije sve i u ovoj kompaniji bi uskoro moglo faliti radnika.

Uz značajan napor federalnog premijera Nermina Nikšića i federalnog ministra energetike Vedrana Lakića, Zrak je pred potpisivanjem novih ugovora, prenose Vijesti.ba.

Veliki interes za nišanske sprave Zraka pokazala je jedna kompanija iz Bugarske, a s tim ugovorom bi se broj radnika u Zraku dodano povećao. Također, uskoro u posjetu dolaze i predstavnici austrijske kompanije za koju je Zrak već izradio nišanske sprave za minobacače. Osim toga, Zrak je već isporučio 50 nišanskih sprava za minobacače, drugačijeg modela od onog koji ide za Austriju, jednoj domaćoj kompaniji iz oblasti namjenske indrustrije.

Radnici ne kriju optimizam i poručuju kako Zrak ima perspektivu te da stečaj, što ovim primjerom pokazuju, nije kraj.

– Nama je u interesu da održimo proizvodnju, da prije svega dokažemo da nije mrak u Zraku, da radimo i da ćemo da radimo. Nama nije u interesu da obustavimo proizvodnju i stavimo ruke u džepove, nego da istrajemo da povratimo nekadašnji ugled firme Zrak – poručuju radnici.

(Pressmedia)


Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here