NaslovnicaEkonomijaUspješni biznismen i strastveni navijač nije zaboravio rodni grad: U Sanskom Mostu...

Uspješni biznismen i strastveni navijač nije zaboravio rodni grad: U Sanskom Mostu otvorio nova radna mjesta

Objavljeno:

spot_img

Mnogi Bosanci i Hercegovci koji žive širom svijeta dio zarađenog novca odlučuju ulagati u domovinu. Na taj način pomažu zemlji u kojoj su rođeni, a mnogi od njih odlučuju se za povratak u BiH.

Četrdesetpetogodišnji Admir Karabeg iz Sanskog Mosta, koji živi i radi u Njemačkoj, više od dvadeset godina jedan je od najsrčanijih i najpredanijih navijača bosanskohercegovačkog sporta, a nedavno se odlučio na otvaranje auto-salona „Adna“ u svom Sanskom Mostu.

Ovaj uspješni Bosanac je duži niz godina vlasnik firme koja se bavi transportom širom Evrope, ali i menadžerstvom i organizacijom koncerata širom Europe.

– Imam smisao za različite biznise. Ništa nije došlo preko noći. Uložio sam mnogo truda i odricanja. Nakon godina iskustva u Njemačkoj odlučio sam napokon to i isprobati. Izazovi su mi uvijek davali dodatni vjetar u leđa. Znao sam da moram nešto pronaći i napraviti kako bih imao kvalitetan život i u Bosni i Hercegovini, te da istovremeno doprinesem razvoju našeg društva. Već godinama se uspješno bavim transportom, a ovaj salon je, nadam se, početak jedne lijepe priče. To nije klasični autosalon. Mi imamo rješenje za brojne probleme. Potrebno vam je vozilo za godišnji odmor, obilazak raznih destinacija u Bosni i Hercegovini, ili van granica BiH, ili neku drugu priliku…. Mi imamo rješenje za sve probleme. Autosalon Adna bavi se kupovinom i prodajom automobila, uvozom vozila po vašoj želji, prijevozom od aerodroma i nazad (Banja Luka, Tuzla, Zagreb)… To su samo neke od naših usluga – kaže Admir Karabeg.

Admir je bio na stotinama utakmica, ali jednu ću pamtiti do kraja života.

– Najdraža, ali ujedno i najtužnija utakmica mi je ona u Litvaniji. Tada smo slavili veliku pobjedu i plasirali se na SP u Brazilu, a onda smo nekoliko sati poslije saznali za tragičnu smrt Hasiba Mahmića, Vildana Pehlića i Almira Kasumovića. Bosna se u isto vrijeme radovala, ali i tugovala. Imam i veliku kolekciju dresova. Ona trenutno broji blizu 200 komada, a najdraži mi je od Senijada Ibričića. On je moj Sanjanin i veliki sportista i čovjek. Krajišnicima sve možeš dirati osim države. Krajina je poznata po fascinantnoj Uni, po unikatnom Ostrošcu, po lijepom Cazinu, Bihaću, Velikoj Kladuši, Bosanskoj Krupi, Sanskom Mostu – govori Karabeg.

(Pressmedia)


Bilans.ba

Posljednje objavljeno

Veliki kašalj potvrđen u BiH – sve češće nespecifične upale pluća kod djece

Za djecu do godinu dana, nerijetko je životno ugrožavajuće. Ljekari upozoravaju da se...

Alen Pilav izdao prvu naredbu: Otvaraju se kapije KCUS-a

Dr. Alen Pilav koji je prije dva dana stupio na dužnost v.d. generalog...

Pročitaj i ovo

Veliki kašalj potvrđen u BiH – sve češće nespecifične upale pluća kod djece

Za djecu do godinu dana, nerijetko je životno ugrožavajuće. Ljekari upozoravaju da se...

Alen Pilav izdao prvu naredbu: Otvaraju se kapije KCUS-a

Dr. Alen Pilav koji je prije dva dana stupio na dužnost v.d. generalog...