Home Ekonomija Uspješna mostarska kompanija kupila sarajevsku firmu: Došli do vrijednih nekretnina

Uspješna mostarska kompanija kupila sarajevsku firmu: Došli do vrijednih nekretnina

0
Uspješna mostarska kompanija kupila sarajevsku firmu: Došli do vrijednih nekretnina

Uspješno mostarsko preduzeće Alfa Therm kupilo je većinski udio u sarajevskoj firmi Automehanika Sarajevo koja je u stečaju.

Kako se vidi iz osvježene liste dioničara, Mostarci sada imaju 74 posto dionica sarajevske firme. Dionice je prodala Jasmina Bunjo.

Kako saznaje BiznisInfo.ba, firma Alfa Therm je prošle godine imala prihode od preko 30 miliona KM i dobit od oko 2,5 miliona maraka, što govori da je riječ o veoma uspješnoj firmi. Vlasnica ove kompanije je Ivanka Krezić.

Alfa Therm nudi niz usluga iz oblasti grijanja, klimatizacije, ventilacije, tehničkih planova, precizne klimatizacije, automatike, centralnih nadzornih sustava i ostalih djelatnosti vezanih za navedene instalacije.

Radili su i rade na nekim od najvećih projekata u Bosni i Hercegovini.

Radili su na objektima kao što su Bingo City Mall Tuzla, Mepas Mall Mostar, Hotel Sheraton… Također, sa Baupartnerom rade na proizvodno-poslovnom pogonu njemačkog giganta Mahle u industrijskoj zoni Aleksandrovac u Laktašima.

S druge strane, Automehanik je godinama u stečaju. No, prema posljednjem finansijskom izvještaju za 2022. godinu objavljenom na Sarajevskoj berzi, firma ima nekretnine, postrojenja i opremu u vrijednosti od 6,8 miliona KM.

biznisinfo/press

(Pressmedia)
Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here