Home Ekonomija U BiH krenula proizvodnja rezervoara za vatrogasna vozila

U BiH krenula proizvodnja rezervoara za vatrogasna vozila

0
U BiH krenula proizvodnja rezervoara za vatrogasna vozila

Novi proizvodni pogon firme “OC Plastic” počeo sa radom u mjestu Kukulje na području općine Srbac.

Radi se o objektu površine 400 kvadrata u kojem se proizvode plastični, odnosno polipropilenski rezervoari za vodu i pjenilo za vatrogasna vozila, rekao je predstavnik firme Radojica Obradović.

– To su rezervoari koji se prvenstveno ugrađuju u vatrogasna vozila. U prvoj fazi proizvodnje dobijamo krojene ploče koje se zavaruju i ispituju a zatim se formira rezervoar koji se ispita i šalje kupcu. Radimo za ozbiljnog partnera, firmu „Rosenbauer“ iz Gornje Radgone u Sloveniji i kompletnom proizvodnjom smo za njih vezani – rekao je Obradović.

Dodaje da ukupna investicija iznosi između 600 i 700 hiljada KM a u planu je širenje proizvodnje.

– Trenutno radi sedam ljudi u pogonu a namjera nam je da ih bude zaposleno 11, odnosno deset radnika i šef proizvodnje – rekao je Obradović.

Načelnik odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Marko Miholjčić rekao je da će ovaj pozitivan primjer doprinijeti privrednom razvoju opštine Srbac i istakao da je posebno značajno što je pogon otvoren u ruralnom dijelu opštine.

– Ova firma dobiće podršku Opštinske uprave koja je u našoj nadležnosti, naročito kada je riječ o podsticajnim mjerama i zapošljavanju radnika, te dobijanju dozvola kada se bude širila proizvodnja i gradile nove hale. Za pohvalu je što su angažovani radnici iz ove mjesne zajednice i što se i Savjet MZ Kukulje uključio u proces kako bi ovaj dio srbačke opštine dobio privredni zamah – rekao je Miholjčić.

(Pressmedia)


Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here