Home Ekonomija Trgovački lanac svim radnicima povećao platu za 10 posto: Rad nedjeljom ukinuli prije tri godine

Trgovački lanac svim radnicima povećao platu za 10 posto: Rad nedjeljom ukinuli prije tri godine

0
Trgovački lanac svim radnicima povećao platu za 10 posto: Rad nedjeljom ukinuli prije tri godine

Primjer pozitivne prakse poslodavaca dolazi iz Hrvatske, gdje je trgovački lanac svim radnicima ponovo povećao plate za 10 posto, a rad nedjeljom ukinuli su još prije tri godine.

Kako su potvrdili u križevačkom divu KTC-u, od 1. jula ove godine plaće se povećavaju za 10 posto. Plaće radnika povećavane su sustavno i redovito u protekle tri godine.

S novim povećanjem KTC će za plate svojih zaposlenika ove godine izdvojiti oko 8.4 miliona KM (4,3 miliona eura) više, a u protekle tri godine ukupno povećanje iznosilo je oko 14.7 miliona KM (7,5 miliona eura). Prošle godine su ukupni troškovi svih zaposlenih iznosili oko 40 miliona KM (20,3 milijuna eura).

Prema podacima Financijske agencije, u protekle tri godine KTC je povećao prosječnu neto platu svih zaposlenih za više od 30 posto. Tokom prošle godine ona je iznosila oko 1.800 KM (935 eura) neto, a ove će godine, s novim povećanjem, vjerojatno biti veća od 1.900 KM (1000 eura).

Ukinuli rad nedjeljom

U četiri godine križevačka kompanija je neto plate zaposlenika podigla u prosjeku za više od 40 posto, izračunali smo na temelju podataka Financijske agencije, piše Danica.hr.

KTC je jedini trgovački lanac u Hrvatskoj koji je još početkom 2020. godine ukinuo rad nedjeljom, na opće oduševljenje radnika. Lani su im prihodi iznosili 1,88 milijardi kuna, dobit 54 milijuna kuna, a zaposlenih je ukupno oko 1570.

Nakon ukidanja rada nedjeljomKTC je u tri godine prihode povećao za 18 posto, profit za 47 posto te imaju oko 80 radnika više. Tvrtka ima i lanac ugostiteljskih objekata koji nije otpuštao radnike ni kad su ti lokali zbog lockdowna bili zatvoreni.

Križevački KTC danas ima 32 robna centra i prodavanice, 24 ugostiteljska objekta (restorani i kafići), 16 benzinskih postaja, 21 poljoljekarnu i vlastite plastenike s proizvodnjom povrća.

(Pressmedia)


Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here