Home Ekonomija Stižu potencijalno dobre vijesti za kupce Galaxy S24 modela

Stižu potencijalno dobre vijesti za kupce Galaxy S24 modela

0
Stižu potencijalno dobre vijesti za kupce Galaxy S24 modela

U posljednje vrijeme saznali smo mnogo detalja o Samsung Galaxy S24 seriji, čije predstavljanje se očekuje u prvom kvartalu sljedeće godine. Danas stiže novi izvještaj koji će obradovati potencijalne kupce Galaxy S24 modela.

Kako prenosi korejski Chosun Media, Samsung će osnovne varijante Galaxy S24, Galaxy S24+ i Galaxy S24 Ultra telefona opremiti sa 12 GB radne memorije (RAM-a) i 256 GB prostora za unutrašnju pohranu, što će biti poboljšanje u odnosu na prethodnu seriju. Međutim, pitanje je hoće li ove osnovne verzije zadržati iste cijene kao i ovogodišnje osnovne verzije koje stižu sa manje RAM-a i interne memorije. Ako Samsung zadrži iste cijene, to će biti odlična vijest za Galaxy fanove.

U izvještaju se dalje prenosi da će Samsung sva tri modela iz nadolazeće serije opremiti AMOLED panelima 13. generacije, koji su nazvani M13. Za ovaj ekran se kaže da je tanji, energetski efikasniji i da nudi bolji kvalitet prikaza u odnosu na prethodnika. S druge strane, ovdje je bitno napomenuti da će iPhone 15 serija vjerovatno dobiti AMOLED panele 12. generacije (M12), te će u tom smislu, Samsungovi flagship telefoni neko vrijeme biti u prednosti, dok ne stigne iPhone 16 serija koja bi trebala biti isporučena sa M13 ekranima.

Ranije je otkriveno da će Samsung Galaxy S24 serija biti isporučena sa Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 čipom, i to vjerovatno posebnim čipom samo za Galaxy S24 seriju. Nažalost, vrlo vjerovatno je da će čitava Galaxy S24 serija stići i u verziji sa Exynos 2400 čipom. Tako se očekuje da će Exynos modeli stići u Evropu i neke dijelove Azije, dok će ostale regije dobiti Snapdragon modele.

Do predstavljanja Galaxy S24 serije ostalo je još nekoliko mjeseci, pa ipak upozorovamo na to da neke informacije moramo uzeti s određenom dozom rezerve.

IZVOR/SOURCE

Objava Stižu potencijalno dobre vijesti za kupce Galaxy S24 modela prenijeta sa portala Bajtbox.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here