NaslovnicaEkonomijaStigao iOS 17 Beta 2 – Šta je novo?

Stigao iOS 17 Beta 2 – Šta je novo?

Objavljeno:

spot_img

Apple je jučer počeo slati iOS 17 Beta 2 nadogradnju programerima i beta testerima, nakon Beta 1 verzije koja je stigla ranije ovog mjeseca.

Promjene s novim izdanjem uključuju neke koje je Apple najavio na WWDC. Tako je tu nova funkcija na AirDropu, koja omogućava korisnicima da lako pokrenu prijenos datoteka između više uređaja. Stranica Postavke lokacije unutar Postavki sistema sada uključuje novu opciju MicroLocation, koja bi, ako je uključena, trebala pružiti još detaljnije podatke o lokaciji za aplikacije i dijeljenje lokacije.

Messager Check In je također sada dostupan za aplikaciju Messages s opcijom automatskog slanja potpunih ili ograničenih podataka o lokaciji kontaktima kada stignete na odredište.

Režim pripravnosti sada podržava opciju isključivanja svih obavještenja, dok aplikacija Apple Music sada podržava prekidač za kontrolu dužine crossfadea između pjesama, dok Apple Music Widget sada stiže s novim opcijama veličine.

Prošle sedmice je otkriveno da će Apple na iOS 17 navodno dodati novu opciju koja će korisnicima omogućiti da ponište šifru svog iPhonea s prethodnom šifrom unutar 72 sata od promjene. Jednostavno rečeno, ako korisnik promijeni šifru na svom iPhoneu, ali je (novu) zaboravi, još uvijek ima 72 sata da se vrati na staru šifru. Naravno, preduvjet je da zna tu staru šifru.

Pored toga, američka kompanija na iOS 17 i iPadOS 17 uvest će novu funkciju pod nazivom “Screen Distance” koja će korisnicima pomoći da izbjegnu probleme s naprezanjem očiju i kratkovidnošću. Nova funkcija će pomoći u izbjegavanju gore navedenih problema tako što koristiti TrueDepth kameru za mjerenje udaljenosti između očiju korisnika i uređaja, te će korisnika upozoriti ako drži uređaj preblizu svojih očiju duži vremenski period.

Sve detalje o iOS-i 17 pogledajte OVDJE, a listu telefona koji će dobiti ovu nadogradnju pogledajte OVDJE.

IZVOR/SOURCE

Objava Stigao iOS 17 Beta 2 – Šta je novo? prenijeta sa portala Bajtbox.

Bilans.ba

Posljednje objavljeno

Kako sauna utiče na naše zdravlje

Brojne su prednosti za tijelo i zdravlje, stručnjaci ističu da korišćenje saune može...

Izetbegović: Besmisleno glasati o smjeni Heleza. Treba glasati o smjeni kompletnog Vijeća ministara

Lider SDA Bakir Izetbegović potvrdio je danas da ova stranka neće podržati zahtjev...

Pročitaj i ovo

Kako sauna utiče na naše zdravlje

Brojne su prednosti za tijelo i zdravlje, stručnjaci ističu da korišćenje saune može...