Home Ekonomija Srbija gradi naučnotehnološke parkove u tri grada

Srbija gradi naučnotehnološke parkove u tri grada

0
Srbija gradi naučnotehnološke parkove u tri grada

BEOGRAD – Ministarstvo za javna ulaganja Srbije objavilo je tender za izgradnju Naučnotehnoloških parkova u Kruševcu, Nišu i Čačku, u koje će biti uloženo 70 miliona evra.

U novim objektima radiće više od 1.600 inženjera, a nova radna mjesta doprinijeće bržem razvoju IT sektora u Nišu, Kruševcu i Čačku, saopštila je pres-služba Vlade Srbije.

Naučnotehnološki park u Nišu obuhvataće oko 9.500 metara kvadratnih koji će biti namijenjeni kancelarijskom prostoru, dok je između 900 i 1.000 metara kvadratnih predviđeno za laboratorijski prostor. Planirani kapacitet objekta je od 700 do 1.000 korisnika.

Nova zgrada parka u Čačku prostiraće se na 12.700 kvadratnih metara i imaće 6.000 kvadratnih metara poslovnog prostora u kojem će biti smješteno više od 30 firmi.

Kruševački Naučnotehnološki park zauzeće površinu od 1,6 hektara na kojoj će biti glavna zgrada, konferencijske sale i 39 poslovnih modula za rad tehnološko i istraživački orijentisanih kompanija za više od 200 korisnika.

Kako je navedeno u saopštenju Vlade Srbije, izgradnja tri naučnotehnološka parka trebalo bi da počnu u januaru 2024. godine.

Srna

Objava Srbija gradi naučnotehnološke parkove u tri grada prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here