NaslovnicaEkonomijaSmetaju vam spamovi? Gmail vam rješava problem

Smetaju vam spamovi? Gmail vam rješava problem

Objavljeno:

spot_img

Kako su naveli, tokom prethodnih godina je uz pomoć vještačke inteligencije blokirano 99,9% neželjene pošte, fišing pokušaja i malvera, što znači nevjerovatnih 15 milijardi mejlova dnevno. Sada, odlaze korak naprijed, primjenjujući novi skup pravila za rješavanje ovih pitanja.

Nova pravila su namijenjena pošiljaocima masovnih mejlova, koji su do sada poslali više od 5.000 mejlova dnevno. Često njihovi sistemi nisu adekvatno obezbeđeni, pa tako mogu da ih iskoriste prevaranti ili hakeri. Počevši od februara 2024, Gmail će primenjivati nova pravila za “masovne pošiljaoce”:

1. Provjera autentičnosti: Pošiljaoci velikog broja mejlova moraju da dokažu da su oni za koje se izdaju. Ovim će bezbjednost mejlova biti veća, a napadači će teže moći da se “prišunjaju”.

2. Lako otkazivanje pretplate: Moći ćete da otkažete pretplatu na komercijalne mejlove jednim klikom, a stvar ubrzava to što pošiljaoci moraju da obrade ove zahtjeve u roku od dva dana.

3. Nema više spamova: Gmail će postaviti jasno ograničenje na stopu neželjene pošte za pošiljaoce. To znači da će manje spamova zatrpavati vaš inboks.

Ova pravila, kaže Google, podržavaju i njegovi partneri kao što je Yahoo, jer je svima cilj da mejlovi budu što bezbjedniji. Ako spadate u one koji šalju masovne mejlove iz bilo kod razloga, ne brinite, jer će vam Gmail poslati neophodne smjernice prije nego što primjena novih pravila počne, piše B92.

Haber.ba

Bilans.ba

Posljednje objavljeno

Pročitaj i ovo

Damir Nikšić uputio inicijativu koja bi udarila po džepu one koji imaju više stanova, a ne koriste ih

Damir Nikšić, zastupnik Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, uputio je danas...

Ugostiteljski objekti do 50 m² mogu biti samo ‘pušački’ ili ‘nepušački’. Veći moraju odvojiti pušače i hranu

Po jednom od nacrta pravilnika o implementaciji Zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi...