Home Ekonomija Samsung Galaxy Z Fold 5 osvanuo na promotivnoj fotografiji

Samsung Galaxy Z Fold 5 osvanuo na promotivnoj fotografiji

0
Samsung Galaxy Z Fold 5 osvanuo na promotivnoj fotografiji

Očekuje se da će kompanija Samsung u posljednjoj sedmici sljedećeg mjeseca predstaviti nove generacije sklopivih telefona. Stići će nasljednici prošlogodišnjih Galaxy Z Flip 4 i Galaxy Z Fold 4 telefona, a sada je na promotivnoj fotografiji osvanuo nasljednik ovog potonjeg.

MySmartPrice otkrio je fotografiju koju će, između ostalih, Samsung vjerovatno koristiti kao promotivnu za prodaju ovog uređaja.

Očekivano, telefon mnogo nalikuje na Samsung Galaxy Z Fold 4, uz manje izmjene. Tako ovaj model ima nešto tanje okvire koji okružuju njegov ekran.

Promjena je napravljena i u smještaju LED blica. Za razliku od Galaxy Z Fold 4, na kojem je LED blic pozicioniran ispod trostruke kamere, Z Fold 5 ima LED blic smješten pored gornje kamere.

Mikrofon, USB-C priključak i raspored zvučnika ostaju nepromijenjeni u poređenju sa Galaxy Z Fold 4. Dimenzije telefona bit će 154,9 x 129,9 x 6,3 mm u rasklopljenom stanju, što se neznatno razlikuje od dimenzija prethodnika. Fotografija otkriva i podršku za S-Pen.

Samsung Galaxy Z Fold 5

Galaxy Z Fold 5 bit će opremljen 7,6-inčnim QHD+ AMOLED ekranom i 6,5-inčnim FHD+ ekranom. Oba ekrana će stići sa brzinom osvježavanja od 120 Hz. Telefon će imati prednju kameru od 12 MP, kameru ispod ekrana od 4 MP i tri kamere na zadnjoj strani sa glavnim senzorom od 50 MP.

Qualcomm-ov Snapdragon 8 Gen 2 pokretat će ovaj uređaj i bit će uparen sa 12 GB LPDDR5x RAM memorije i do 1 TB UFS 4.0 interne memorije.

Ispod poklopca telefona naći će se baterija kapaciteta 4400 mAh s podrškom za brzo punjenje od 45 W i bežično punjenje od 15 W.

IZVOR/SOURCE

Objava Samsung Galaxy Z Fold 5 osvanuo na promotivnoj fotografiji prenijeta sa portala Bajtbox.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here