NaslovnicaEkonomijaSamsung ažurirao podatke o nadogradnjama za svoje uređaje: 4 promjene

Samsung ažurirao podatke o nadogradnjama za svoje uređaje: 4 promjene

Objavljeno:

spot_img

Samsung je u posljednjih par godina postao vodeći po pitanju softverskih nadogradnji u Android svijetu. Tako kompanija nudi najdužu softversku podršku za svoje telefone od svih Android proizvođača, a i nadogradnje stižu veoma brzo. Sada je Samsung ažurirao podatke o softverskoj podršci za svoje uređaje, a primjetne su 4 promjene.

Tako nadogradnju više neće primati ni Samsung Galaxy S10 5G, koji je jedini iz nekog razloga primao nadogradnju nešto duže od ostala tri člana ove serije, koji su zajedno predstavljeni. Ovdje ne brojimo Galaxy S10 Lite, koji će nastaviti primati nadogradnje.

Za dva uređaja Samsung je promijenio raspored nadogradnji. Riječ je o Samsung Galaxy M42 5G pametnom telefonu i Galaxy Tab A7 Lite tabletu.

Ova dva uređaja sada su pomjerena na dvogodišnji raspored sigurnosnih nadogradnji, o ova degradacija slijedi šest mjeseci nakon što su dobili Android 13 i oko tri mjeseca nakon što su dobili One UI 5.1. Naravno, niti jedan od ovih uređaja više neće dobiti veliku Android nadogradnju.

I na kraju, četvrta promjena. Ona se tiče nedavno predstavljenog Samsung Galay A24 telefona. Samsung je na predstavljanju ovog telefona obećao da će on dobiti četiri velike Android nadogradnje. Međutim, sada saznajemo da će on sigurnosne nadogradnje primati svaka tri mjeseca, a ne svaki mjesec, kako je to bilo očekivano. Što se tiče toga koliko će godina ovaj telefon primati sigurnosne nadogradnje, odgovor je pet godina. Naravno, nakon nekog perioda i raspored sigurnosnih nadogradnji će se promijeniti. Tako će najprije on biti promijenjen na šest mjeseci, zatim na jednu godinu, a potom i na dvije godine.

IZVOR/SOURCE

Objava Samsung ažurirao podatke o nadogradnjama za svoje uređaje: 4 promjene prenijeta sa portala Bajtbox.

Bilans.ba

Posljednje objavljeno

Kako sauna utiče na naše zdravlje

Brojne su prednosti za tijelo i zdravlje, stručnjaci ističu da korišćenje saune može...

Izetbegović: Besmisleno glasati o smjeni Heleza. Treba glasati o smjeni kompletnog Vijeća ministara

Lider SDA Bakir Izetbegović potvrdio je danas da ova stranka neće podržati zahtjev...

Pročitaj i ovo

Kako sauna utiče na naše zdravlje

Brojne su prednosti za tijelo i zdravlje, stručnjaci ističu da korišćenje saune može...