Home Ekonomija Predstavljen Xiaomi Watch 2 Pro sa Wear OS-om!

Predstavljen Xiaomi Watch 2 Pro sa Wear OS-om!

0
Predstavljen Xiaomi Watch 2 Pro sa Wear OS-om!

Xiaomi je jučer na globalnom događaju predstavljanja predstavio nekoliko novih uređaja iz svoje ponude. Svakako da su zvijezde događaja Xiaomi 13T i Xiaomi 13T Pro. Pored njih, Xiaomi je predstavio Xiaomi Smart Band 8 Pro, ali i Xiaomi Watch 2 Pro. Šta sve nudi ovaj pametni sat i za koje cijene, saznajte u nastavku članka…

Novi Xiaomijev pametni sat stiže s nekim odličnim karakteristikama. Sat pokreće Googleov Wear OS, iako to nije prvi Xiaomijev pametni sat koji radi na Googleovom operativnom sistemu za pametni sat. Međutim, preko njega je prekriven Xiaomijev MIUI. Pametni sat nudi pristup funkcijama kao što su Play Store, Google Maps, Google Wallet, kao i beskontaktno plaćanje putem NFC-a.

Xiaomi Watch 2 Pro opremljen je AMOLED ekranom dijagonale 1,43”, rezolucije 466 x 466 piksela i gustine piksela od 326 ppi. Sat pokreće Qualcomm Snapdragon W5+ Gen 1 čip, koji stiže u kombinaciji sa 2 GB radne memorije (RAM-a) i 32 GB prostora za unutrašnju pohranu.

Kada je riječ o sportskim načinima rada, Xiaomi Watch 2 Pro podržava širok raspon različitih sportskih načina, tačnije njih 150. Pored toga, tu je standardni niz funkcija za zdravlje, koje uključuju EKG, praćenje otkucaja srca, praćenje tjelesne temperature, praćejne spavanja itd.

Također, Xiaomi Watch 2 Pro nudi i glasovne pozive i slanje tekstualnih poruka putem LTE podrške. Iz Xiaomija su naveli da će sat ponuditi 65 sati autonomije s normalnom upotrebom. Tu je i 5 ATM certifikat, Bluetooth, dvopojasni GNSS itd.

Cijena Xiaomi Watch 2 Pro Wi-Fi je 269 EUR, dok je cijena LTE verzije 329 EUR.

IZVOR/SOURCE

Objava Predstavljen Xiaomi Watch 2 Pro sa Wear OS-om! prenijeta sa portala Bajtbox.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here