NaslovnicaEkonomijaPostavljena je i tabla: Kreće izgradnja mega-građevine na Trebeviću s pogledom na...

Postavljena je i tabla: Kreće izgradnja mega-građevine na Trebeviću s pogledom na Sarajevo

Objavljeno:

spot_img

Na planini Trebević, u neposrednoj blizini centra Sarajeva, nedavno je najavljena gradnja stambenog kompleksa Trebević Hills, a prodaja stanova je već počela.

Osim toga, ovih dana postavljena je i tabla na lokaciji na kojoj će se graditi objekat, izvještava BiznisInfo.ba.

Objekat će se graditi na lokaciji uz glavnu cestu, između Sunnylanda i hotela Pino.

Investitor obećava jedinstvenu priliku za život u luksuznom okruženju sa spektakularnim panoramskim pogledom na grad Sarajevo.

Lokacija nudi tri lamele, od kojih su dvije namijenjene stambenoj upotrebi, dok je treća hotel apart namijenjen za izdavanje.

Trebević Hills će nuditi brojne sadržaje koji će, kako se tvrdi, zadovoljiti i najzahtjevnije potrebe.

Uz 24/7 recepciju, obezbjeđenje i održavanje, bazen sa pogledom na Sarajevo, spa-centar, salon ljepote i teretanu, prehrambenu i kozmetičku prodavnicu, apoteku, catering servise, podzemne garaže, luksuzni restorane, caffee lounge, tu je i obdanište s produženim boravkom dostupno 24/7.

Investitori tvrde da već imaju važeću građevinsku dozvolu. Prodaja apartmana je počela.

Na planini Trebević, u neposrednoj blizini centra Sarajeva, najavljena je gradnja stambenog kompleksa Trebević Hills, a prodaja stanova je već počela.

Objekat će se graditi na lokaciji uz glavnu cestu, između Sunnylanda i hotela Pino, izvještava BiznisInfo.ba.

Investitor obećava jedinstvenu priliku za život u luksuznom okruženju sa spektakularnim panoramskim pogledom na grad Sarajevo.

Lokacija nudi tri lamele, od kojih su dvije namijenjene stambenoj upotrebi, dok je treća hotel apart namjenjen za izdavanje.

Trebević Hills će nuditi brojne sadržaje koji će, kako se tvrdi, zadovoljiti i najzahtjevnije potrebe. Uz 24/7 recepciju, obezbjeđenje i održavanje, bazen sa pogledom na Sarajevo, spa-centar, salon ljepote i teretanu, prehrambenu i kozmetičku prodavnicu, apoteku, catering servise, podzemne garaže, luksuzni restorane, caffee lounge, te obdanište s produženim boravkom dostupno 24/7.

Prodaja apartmana je već počela.

Inače, Trebević Hills je, kako se navodi na stranici projekta, stambeno-poslovni objekat kompanije Park Ruža d.o.o. sa upisanim kapitalom (16.500.000 EUR). Kako saznaje BiznisInfo.ba, firma Park Ruža je registrovana u Tuzli s kapitalom a u vlasništvu je kompanije MID Investments LLC iz Dovera u SAD-u.

Dodaju da projekt već ima važeću građevinsku dozvolu.

No, kako se navodi u prospektima, projekt Trebevic Hills finansira investiciona kompanija KurtSafir Construction & Development Company sa sjedištem u Turskoj, koja posjeduje i veći broj luksuznih hotela Granada.

Projekt, za koji kažu da je jedinstve i zahtjevan, razvio je iskusan tim za upravljanje kvalitetom koji uključuje generalnog direktora KurtSafir kompanije, Esata Kurta, te niz drugih stručnjaka za razvoj građevinarstva te stručnjaka u industriji apartmanskog hotelijerstva i stanogradnje.

Kompanija KurtSafir Construction & Development (KurtSafir) osnovana je prije 35 godina sa Kadirom Kurtom i Haci Osmanom Ucdanom. I danas, ne narušavajući tradiciju porodičnog biznisa, upravlja Esat Kurt kao generalni direktor KurtSafira.

Kompanija je specijalizovana za izgradnju najsloženijih i najslavnijih objekata u Turskoj, multifunkcionalnih kompleksa, stambenih i poslovnih nekretnina.

Esat Kurt (lijevo) sa čuvenim MMA borcem Khabibom Nurmagomedovim

KurtSafir je priznati lider u oblasti stambene izgradnje: biznis, elitna, premium i komfor klasa te luksuznih hotela. KurtSafir, kako ističu, ima sopstvena finansijska sredstva da osigura izgradnju svojih objekata.

Infrastruktura kompanije obavlja puni ciklus poslova od inicijalne analize zemljišta i prodajnog i marketinškog istraživanja do puštanja u rad izgrađenog objekta, projektovanja enterijera i upravljanja objektom.

KurtSafir samostalno upravlja i održava sve izgrađene objekte i zapošljava preko 250 visokokvalifikovanih stručnjaka različitih specijalnosti sa sopstvenim voznim parkom građevinske opreme.

Iako će izgledanja ovog objekta obradoveti one koji požele ovdje imati apartman, mnogima se sigurno neće dopasti činjenica da će ovolika zgrada biti izgrađena na lokaciji koja predstavlja “pluća Sarajeva”.


Bilans.ba

Posljednje objavljeno

Cijene nafte blago pale nakon tri sedmice rasta

Na svjetskim su tržištima cijene nafte prošle sedmice blago pale, nakon tri...

KOJE BOLESTI MOGU DA NAM PRENESU INSEKTI? OD MALARIJE DO GROZNICE ZAPADNOG NILA

Ovi insekti i zglavkari obično su bezopasni. Međutim, ukoliko su inficirani, mogu da...

Objavljen snimak na kojem se čuje kako Buntić premlaćuje suprugu: Ubit ću Boga u tebi, krvi ću ti se napiti…

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac Denis Buntić šokirao je region kada je uhapšen zbog...

Pročitaj i ovo

Cijene nafte blago pale nakon tri sedmice rasta

Na svjetskim su tržištima cijene nafte prošle sedmice blago pale, nakon tri...

KOJE BOLESTI MOGU DA NAM PRENESU INSEKTI? OD MALARIJE DO GROZNICE ZAPADNOG NILA

Ovi insekti i zglavkari obično su bezopasni. Međutim, ukoliko su inficirani, mogu da...