Home Ekonomija Podrška Raiffeisen banke Srcu za djecu koja boluju od raka, Sumero-u i SOS dječijim selima BiH

Podrška Raiffeisen banke Srcu za djecu koja boluju od raka, Sumero-u i SOS dječijim selima BiH

0
Podrška Raiffeisen banke Srcu za djecu koja boluju od raka, Sumero-u i SOS dječijim selima BiH

SARAJEVO – Prije šest godina Raiggeisen banka je započela projekat u okviru kojeg izdvaja sredstva u dobrotvorne svrhe za svaku transakciju obavljenu Mastercard Shopping karticom s oznakom MC World.

Kada klijent izvrši plaćanje ovom karticom na POS uređajima Banka izdvaja i donira 0,10 KM od svake izvršene transakcije.

Sredstva su donirana za Srce za djecu koja boluju od raka, Sumero i SOS Dječija sela u Sarajevu.

Aktivno se zalažemo za održivi razvoj u društvu u kojem poslujemo, uključeni smo u inicijative koje se bave rješavanjem društvenih pitanja te na taj način podržavamo buduće generacije. I u ovom slučaju zahvalnost dugujemo našim klijentima koji korištenjem kartice indirektno doprinose kreiranju boljih uslova za korisnike ove tri organizacije“, izjavio je Rainer Schnabl, predsjednik Uprave banke.

FOTO: Raiffeisen banka

 

Fikret Kubat, direktor Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka je kazao da im je jako drago što je banka odlučila da podrži njihov projekat.

Jako nam je drago što je Raiffeisen banka odlučila podržati naš projekat Roditeljska kuća u Sarajevu i kroz doniranje sredstava za opremanje jednog apartmana obezbijediti kontinuitet rada Roditeljske kuće, te obezbijediti toplo i bezbijedno boravište za oboljelu djecu i njihove porodice tokom najteže borbe, borbe za život. Hvala od srca za podršku, ljubav i osmijeh na licima djece oboljele od raka“, rekao je on.

Haris Haverić, direktor Sumero saveza je poručio da podršku osobama sa invaliditetom treba pružati cijela zajednica.

FOTO: Raiffeisen banka

Raffeisen banka je jedan od svijetlih primjera društveno odgovornih kompanija koja prednjači u tome. Zahvalni smo za kontinuiranu podršku koja doprinosi razvoju programa Stanovanje u zajednici uz podršku i dostojanstven život osoba sa invaliditetom“, kazao je on.

Malik Garibija, nacionalni direktor SOS Dječija sela u BiH je rekao da su posvećeni sigurnom i sretnom odrastanju djece u porodičnom okruženju, a da to mogu samo uz kontinuiranu podršku svojih donatora.

Naši dugogodišnji prijatelji iz Raiffeisen Banke kroz brojne projekte podržavaju naš rad i godinama potvrđuju da istinski razumiju potrebe djece i mladih. Hvala od srca za vrijednu novčanu donaciju, ali i za sve volonterske aktivnosti menadžmenta i uposlenika banke koji već dugi niz godina pomažu da djeci i mladima bez roditeljskog staranja osiguramo bolju budućnost“, kazao je Gariblija.

Raiffeisen banka je predana svojoj strategiji održivosti i ispunjavanju ESG principa te u skladu s tim podržava projekte koji su usmjereni na osjetljive segmente društva.

PR

Objava Podrška Raiffeisen banke Srcu za djecu koja boluju od raka, Sumero-u i SOS dječijim selima BiH prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here