Home Ekonomija ON I SUPRUGA NEMAJU DJECE Njemački multimilioner poklonio kompaniju zaposlenima

ON I SUPRUGA NEMAJU DJECE Njemački multimilioner poklonio kompaniju zaposlenima

0
ON I SUPRUGA NEMAJU DJECE Njemački multimilioner poklonio kompaniju zaposlenima

Mulitmilioner i modni kralj Helmut Šloterer ostavio je vrijedan poklon svojim radnicima! Poklonio im je svoju kompaniju!

Modna kompanija Marc Cain iz Bodelshauzena iz okruga Tibingen, sada pripada zaposlenima. Kako je kompanija saopštila u srijedu, multimiloner i osnivač Helmut Šloterer prenio je svoje akcije na fondaciju zaposlenih.

Na ovaj način treba sačuvati i vrijednosti kompanije u budućnosti.

Kompanija Marc Cain proizvodi finu žensku modu, isporučuje se nekoliko desetina zemalja. U 2020. godini kompanija je imala prodaju od oko 200 miliona evra širom svijeta. Šloterer je upravljao kompanijom više od 50 godina.

Zaposleni sada imaju priliku da aktivno učestvuju u uspjehu kompanije i koriste svoja glasačka prava da odrede kako se koristi profit. Fondacijom zaposlenih rukovodi savjet zaposlenih koji se sastoji od svih aktivnih rukovodilaca.

– Više od bilo čega drugog, važno mi je osigurati da Mark Kejn bude stavljen u prave ruke. Prodaja kompanije nikada nije bila opcija za mene i pošto moja supruga i ja nemamo djece, odlučio sam da osnujem fondacije za podršku da kompanija nastavlja – objasnio je Šloterer u saopštenju za javnost, izvještava T-online.

Multimilioner to može sebi da priušti. 2019. magazin Forbs procenio je njegovo bogatstvo na oko 200 miliona evra. Šloterer je takođe riješio svoje nasljedstvo, njegova imovina ide privatnoj fondaciji.

BONUS VIDEO:

Objava ON I SUPRUGA NEMAJU DJECE Njemački multimilioner poklonio kompaniju zaposlenima prenesena sa portala Aloonline.ba.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here