NaslovnicaEkonomijaNajnovije ažuriranje stiže na WhatsApp – Ovo su novosti

Najnovije ažuriranje stiže na WhatsApp – Ovo su novosti

Objavljeno:

spot_img

WhatsApp je počeo s uvođenjem najnovijeg ažuriranja na aplikaciju za Android, pa pogledajmo šta će novo donijeti ova nadogradnja.

WhatsApp redovno radi na nadogradnji svoje aplikacije. Najnovija beta verzija 2.23.12.13 koja je dostupna za Android korisnike koji učestvuju u Google Play Beta programu donosi nekoliko novosti.

Jedna od uočljivijih promjena u ovom ažuriranju jeste redizajnirana tastatura. Čini se da WhatsApp iz dana u dan ulaže velike napore ka poboljšanju cjelokupnog korisničkog interfejsa. Tako sada korisnici mogu pomicati tastaturu prema gore, otkrivajući tako listu emotikona na cijelom ekranu. Ova funkcija ima za cilj da komunikaciju učini još ugodnijom. Da bi provjerili je li ova opcija stigla i na Vašu WhatsApp aplikaciju, možete jednostavno otvoriti chat i vidjeti pojavljuje li se nova tastatura.

Pored toga, odabrana grupa beta testera će biti među prvima koji će iskusiti preuređenje tipke za dijeljenje medija, kao i emoji tastature.

Nadalje, WhatsApp je predstavio i novu funkciju pod nazivom “Postavke zajednice”. Ova funkcija omogućava administratorima zajednice da regulišu ko može dodavati grupe u njihovu zajednicu. Po zadanim postavkama, to je omogućeno samo administratoru, ali nova funkcija će omogućiti da administrator tu mogućnost prenese i na druge korisnike.

Redizajnirana funkcija tastature i postavke zajednice trenutno su dostupne odabranoj grupi beta testera koji su instalirali najnoviju WhatsApp beta verziju za Android iz Google Play trgovine. Međutim, WhatsApp će najprije raditi na ispravljanju nekih greški koje se pojavljuju u ovom ažuriranju, nakon čega će isto biti isporučeno većem broju korisnika. U svakom slučaju, uskoro možete očekivati ovu nadogradnju sa novim funkcijama.

IZVOR/SOURCE

Objava Najnovije ažuriranje stiže na WhatsApp – Ovo su novosti prenijeta sa portala Bajtbox.

Bilans.ba

Posljednje objavljeno

Bakiru nije imao ko da piše

Iako je Krajina poznata po čestim smjenama vlasti i turbulentnim političkim dešavanjima, jučerašnja...

Pročitaj i ovo

Bakiru nije imao ko da piše

Iako je Krajina poznata po čestim smjenama vlasti i turbulentnim političkim dešavanjima, jučerašnja...