Home Ekonomija Na Galaxy S22 seriju uskoro stiže veoma bitna nadogradnja

Na Galaxy S22 seriju uskoro stiže veoma bitna nadogradnja

0
Na Galaxy S22 seriju uskoro stiže veoma bitna nadogradnja

Samsung je nedavno uveo veliku nadogradnju za ovogodišnju flagship seriju, a ona je najviše fokusirana na kamere. No, uskoro će jedna nadogradnja stići i na prošlogodišnju flagship seriju. Istina, ne tako velika, ali ipak veoma bitna korisnicima Galaxy S22 serije.

Korisnici Galaxy S22 serije izrazili su zabrinutost u vezi s performansama glavne kamere u uslovima slabog osvjetljenja, posebno kada se fotografiše izvor svjetlosti. Pored toga, korisnici Galaxy S22 modela prijavili su i šum na fotografijama snimljenim u uslovima slabog osvjetljenja, i to naročito kada su fotografisali nebo. Međutim, čini se da će iz južnokorejske kompanije uskoro riješiti ovaj problem.

Naime, kao odgovor na ove pritužbe, Samsung je u proljeće priznao postojanje ovih problema i uvjeravao korisnike da radi na ažuriranju softvera kako bi riješio ove probleme. Iako je nadogradnja prvobitno bila planirana za četvrti mjesec ove godine, tek krajem ovog ili početkom sljedećeg mjeseca, ona bi trebala početi stizati na Galaxy S22 modele.

Iz Samsunga su potvrdili da je rad na ovoj nadogradnji finaliziran i da će sa sljedećom sigurnosnom nadogradnjom stići i ispravka problema glavne kamere.

Kako je sigurnosna nadogradnja iz sedmog mjeseca ove godine već objavljena za Galaxy S22 seriju, korisnici će morati pričekati sigurnosnu nadogradnju za osmi mjesec tekuće godine, kako bi se ispravio ovaj problem.

Ovu je informaciju Samsung, odnosno moderator potvrdio na Samsung Community Forumu za Koreju. Iako tačan datum nije određen, očekivati je da se to desi krajem ovog ili početkom sljedećeg mjeseca. Iz Samsunga uvjeravaju korisnike da će biti blagovremeno obaviješteni kada se potvrdi datum dolaska ove nadogradnje.

IZVOR/SOURCE

Objava Na Galaxy S22 seriju uskoro stiže veoma bitna nadogradnja prenijeta sa portala Bajtbox.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here