Home Ekonomija Mostar radi na obnovi letova Eurowingsa

Mostar radi na obnovi letova Eurowingsa

0
Mostar radi na obnovi letova Eurowingsa

Đuzel kaže da su se u 2020. trebali pokrenuti i letovi za Cologne Eurowingsa no da isto još nisu objavili, a da se isto, nažalost, nije desilo zbog Covida-19, pa će zračna luka raditi i na tome da nakon što se obnove letovi za Dusseldorf i Stuttgart, poradi i na letovima za Cologne.

Đuzel kaže da je Eurowings prije Covida-19 imao popunjenost do 98 posto na ovoj liniji. Većina putnika na ovoj liniji, njih 80 posto su bili dijaspora.

Zračna luka Mostar pregovara i sa nizom drugih kompanija, te sa tri LCC (niskotarifne). Mostar će se bazirati na linijama za Italiju, Irsku i Poljsku radi vjerskog turizma prema Međugorju, no smatraju da je i Skandinavija vrlo interesantna radi dijaspore, te svakako rade na pokretanju letova za Istanbul, prenosi Zamaaero.

Aerodrom intenzivno radi na tome da sa domaćim turističkim agencijama u Mostaru i Hercegovini dogovore da oni prodaju turističke aranžmane na letovima za Italiju, Irsku i Poljsku, kako sadašnje linije ne bi bile samo dovođenje vjerskih turista u Međugorje nego i odvođenje BiH turista na te destinacije.

(Haber.ba)

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here