Home Ekonomija Meta ukida aplikaciju Messenger Lite

Meta ukida aplikaciju Messenger Lite

0
Meta ukida aplikaciju Messenger Lite

Kompanija Meta odlučila je ukinuti aplikaciju Messenger Lite namijenjenu Android korisnicima.

Za mnoge korisnike Android pametnih telefona, aplikacija kao što je Messenger Lite bila je pravo blago. Ova je aplikacija odisala jednostavnošću, a nastala je iz potrebe za pružanjem usluga korisnicima ne baš tako moćnih Android telefona, ali i onima koji teže ka jednostavnijem korištenju aplikacija. Messenger Lite je karakterisao minimalistički pristup slanju poruka, a sama aplikacija bila je lagana i po veličini i po funkcionalnosti, nudeći korisnicima osnovne karakteristike bez nepotrebnih stvari. Ipak, na žalost gore navedenih korisnika, Meta je odlučila ukinuti aplikaciju Messenger Lite.

Korisnici ove aplikacije dobijaju poruku koja im kaže da “koriste Messenger ili Facebook Lite da nastave ćaskati”. Aplikacija je također uklonjena i iz Google Play trgovine za nove korisnike, dok za postojeće korisnike neće biti dostupna nakon 18.09.2023. godine.

Iz TechCruncha su dobili potvrdu od Meta-e da su korisnici Messenger Lite aplikacije za Android od 21.08.2023. godine počeli primati poruku da prijeđu na Messenger ili Facebook Lite.

Meta, tada Facebook, predstavila je Messenger Lite za Android 2016. godine za korisnike sa manje moćnim uređajima. Aplikacija nudi osnovne funkcije kako bi iskoristila manje prostora za pohranu i procesorsku snagu.

Iako je Meta predstavila Messenger Lite za iOS, kompanija je ovu aplikaciju ukinula još prije 3 godine, 2020. godine.

Prema podacima kompanije za mobilnu analitiku data.ai, Lite verzije aplikacije imale su kombinovano preuzimanje procijenjeno na oko 760 miliona globalno, pri čemu su najveći udio činili korisnici iz Indije, a nakon toga Brazila i Indonezije.

Ova vijest dolazi nakon što je Meta nedavno objavila da Messenger ukida SMS podršku sljedećeg mjeseca.

IZVOR/SOURCE

Objava Meta ukida aplikaciju Messenger Lite prenijeta sa portala Bajtbox.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here