Home Ekonomija Međunarodni sajam u Bratuncu: Maline mogu otvoriti nova radna mjesta

Međunarodni sajam u Bratuncu: Maline mogu otvoriti nova radna mjesta

0
Međunarodni sajam u Bratuncu: Maline mogu otvoriti nova radna mjesta

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić u petak je u Bratuncu otvorio Međunarodni sajam poljoprivrede, privrede i turizma Dani maline na kojem učestvuje rekordnih 80 izlagača iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Crne Gore.

Šulić je čestitao organizatorima na uspješnom organizovanju manifestacije i izrazio zadovoljstvo što je sajam postao tradicionalan, kao i brojem izlagača i posjetilaca.

IZLAGAČI

On je poželio da se tradicija nastavi i da svaki naredni sajam bude bolji od prethodnog. Šulić je istakao da će resorno ministarstvo i dalje pružati podršku organizovanju Sajma maline po kojem je ova opština prepoznatljiva i najveći je proizvođač ovog voća u Republici Srpskoj.

Načelnik Bratunca Lazar Prodanović zahvalio je izlagačima i posjetiocima, ističući da Opština stvara ambijent da se malina brendira i da se radi na njenoj preradi i proizvodnji finalnog proizvoda od ovog voća, čime bi se omogućila bolja zarada i otvaranje novih radnih mjesta.

POTICAJI

Otvaranju Dana maline prisustvovao je pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Goran Bursać, koji je istakao da ovo ministarstvo izdvaja znatne poticaje za malinarstvo u Bratuncu i da će to biti nastavljeno i u narednom periodu.

Otvaranju dvodnevnog sajma prisustvovali su ambasador Italije u BiH Marko di Ruco, predsjednici nekoliko opština iz Srbije, te direktori Zavoda za zapošljavanje i Turističke organizacije Republike Srpske Miroslav Vujičić i Miodrag Lončarević.

olslobođenje/press

(Pressmedia)


Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here