Home Ekonomija Mala oaza Balkana – restoran pod imenom “Selo” usred Njujorka

Mala oaza Balkana – restoran pod imenom “Selo” usred Njujorka

0
Mala oaza Balkana – restoran pod imenom “Selo” usred Njujorka

Njujork, grad koji nikada ne spava, čini se da je dobio svojevrsnu balkansku avanturu, tačnije u Kvinsu, u Astoriji.

Zamislite da šetate njujorškim ulicama, a pred vama se odjednom otvara mala oaza Balkana – restoran pod imenom “Selo”, gdje Balkanci s prostora bivše Jugoslavije mogu osjetiti dodir domovine, bez obzira na udaljenost.

Naziv “Selo” može vas prevariti, jer ovo mjesto ima velike ambicije. Ispod naziva piše “srpsko-hrvatska kuhinja”, što znači da su vlasnici odlučili pomiriti sve razlike i poslužiti vam najbolje s obje strane granice. Kako bi se postigao potpuni efekt, meni obuhvaća hranu od Istre do juga Srbije – doslovno sve od mora do planine!

Ali čekajte, to nije sve! Zaboravite na često preskupu njujoršku cijenu – ovdje ćete dobiti burek za dvoje ispod deset dolara! Punjene paprike, Karađorđeva šnicla i šopska salata samo su dio šarenolikog menija. Vlasnici restorana su pravi dvojac iznenađenja – on je iz Srbije, ona je iz Hrvatske.

Uz vlasnike “miješanog” porijekla, restoran ima suvlasnike iz Hrvatske i Crne Gore. Sada, kako je to za jedan pravi balkanski “mikser”? Upravo zamislite kako se stručnjaci za burek, ćevape i sarma spajaju kako bi stvorili gastronomsku ponudu koja će vas osvojiti već pri prvom zalogaju.

Dok ulazite u ovaj restoran, mala bašta pokraj puta pretvara Njujork u savršeno mjesto između Balkana i SAD-a. A unutrašnjost? Pa, unutrašnjost je mješavina svih onih “je li ovo kod mene doma?” trenutaka. Zidovi su ukrašeni detaljima koji će oduševiti svakog balkanskog posjetioca, a i one koji su rođeni na tlu “preko bare”. Sjećanja na domovinu, fotografije pejzaža, i naravno, nezaobilazni dresovi nogometnih timova – sve to čini prostor autentičnim.

(Pressmedia)


Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here