Home Ekonomija Kad kreće gradnja luksuznog kompleksa u kojem će živjeti do 2.500 ljudi?

Kad kreće gradnja luksuznog kompleksa u kojem će živjeti do 2.500 ljudi?

0
Kad kreće gradnja luksuznog kompleksa u kojem će živjeti do 2.500 ljudi?

Gradnja modernog stambeno-poslovnog kompleksa “Green City” na Pofalićima u Sarajevu, koja je počela krajem prošle godine, obustavljena je već nakon pripremnih radova. Konkrenti radovi na izgradnji, kako saznaje BiznisInfo.ba, neće početi prije proljeća naredne godine.

Podsjetimo, mediji su krajem 2022. godine objavili da je počela gradnja kompleksa sa ukupno 777 stanova i približno 1.000 garažnih mjesta u kojem će, prema procjenama, stanovati 2.100 do 2.500 građana.
 

Investitor ovog projekta je kompanija “Green City” Sarajevo čiji je vlasnik sarajevska mljekara “Milkos”. Vlasnik “Milkosa” je firma “Teloptic” u vlasništvu Nedima Čauševića.

U njegovom vlasništvu je i Farma Spreča u Kalesiji, jedna od največih i najmodernijih farmi u BiH. Osim toga, Čaušević je vlasnik i sarajevskog centra “Importanne”.

I sam Čaušević je prošle godine potvrdio da su radovi počeli čišćenjem terena, odnosno uklanjanjem starih objekata koji su tu nalazili.

No, kako se ekipa BiznisInfo.ba uvjedila, od čišćenja terena se za godinu dana nije maknulo dalje, a trenutno se na ovoj lokaciji ne izvode nikakvi radovi.
 

Kontaktirali smo kompaniju Green City. Potvrđeno nam je nikakvi konkretni radovi na izgradnji nisu krenuli i da je još u toku priprema zemljišta. Također nam je rečeno da prije proljeća sigurno neće početi radovi, ali tačan datum početka nisu mogli dati.

Inače, riječ je o veoma atraktivnoj lokaciji u blizini autobuske i željezničke stanice u Sarajevu.

(Pressmedia)


Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here