Home Ekonomija Imovina Agrokomerca ponuđena na prodaju za 35 miliona KM

Imovina Agrokomerca ponuđena na prodaju za 35 miliona KM

0
Imovina Agrokomerca ponuđena na prodaju za 35 miliona KM

Općinski sud je donio odluku o prodaji dijela imovine nekadašnjeg bh. giganta, firme Agrokomerc, u vrijednosti od 35 miliona KM, izvještava BiznisInfo.ba.

Općinski sud u Cazinu je odredio prvu prodaju usmenim javnim nadmetanjem nekoliko nekretnina. Riječ je o poslovnoj zgradi u privredi površine od 31.898 m2 i zemljištu uz zgradu površine od 80.815 m2, a što ukupno iznosi 112.713 m2, a koji su upisani u posjedovni list broj 476 k.o. Pjanići na dioničko društvo “Agrokomerc”.

Također se prodaje “Mesna industrija Pjanići”, odnosno poslovna zgrada u privredi površine 29.046 m2 upisana u posjedovni list broj 420 k.o. Tržačka Raštela na dioničko društvo “Agrokomerc”. Kod svih nekretnina “Agrokomerc” je vlasnik 1/1.

Tržišna vrijednost nekretnina iznosi 35.157.150 KM, utvrđena po vještaku građevinske struke shodno nalazu i mišljenju iz juna 2023. godine. Na prvom ročištu za prodaju usmenim javnim nadmetanjem nepokretnost se ne može prodati ispod jedne polovine utvrđene vrijednosti.

Prodaja nekretnina je pokrenuta na zahtjev većeg broja fizičkih i pravnih lica, a radi naplate potraživanja. Ročište za prodaju nepokretnosti održat će se 3. oktobra 2023. godine u 09.00 sati u zgradi Općinskog suda u Cazinu. Podsjetimo da je dobar dio imovine Agrokomerca prodat kompaniji AC Food iza koje stoji tešanjski AS Holding.

(Pressmedia)


Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here