Home Ekonomija Ima 169 automobila i kuću od milijardu eura, a djeca joj se voze gradskim prevozom

Ima 169 automobila i kuću od milijardu eura, a djeca joj se voze gradskim prevozom

0
Ima 169 automobila i kuću od milijardu eura, a djeca joj se voze gradskim prevozom

Luksuz koji je teško zamisliti, moglo bi se reći. Najbogatija žena Indije, Nita Ambani, živi kao da je to nešto sasvim svakodnevno. Ona je supruga najbogatijeg Indijca na svijetu Mukesha Ambanija.

A što Mukesh radi da se kupa u novcu? On je vlasnik najuspješnije kompanije u Indiji, “Reliance Industries”. Njegova imovina procijenjena je na 83 milijarde eura.

I naravno, par Ambani uživa u svom bogatstvu. Evo šta sve to Nita ima, o čemu mi smrtnici možemo samo maštati.

U njenoj garaži ima čak 169 automobila, a dom u kome živi sa suprugom vrijedan je čak milijardu eura. Da sve bude uređeno, očišćeno, skuhano i o mnogo čemu drugom brine čak 600 članova posluge; od čistačica, konobara i fitnes instruktora.

Primjerice, jednom je naručila 25.000 zlatnih posuda za posluživanje gostiju.

Šta ima u rezidenciji Antilia u Mumbaiju zbog čega vrijedi milijardu? Ovo je zapravo neboder koji ima 27 spratova. Ima kino, jacuzzi, hram, salu za balove, salu za automobile…

Članovi porodice se opuštaju pod tušem umjetnog snijega, a štite ih čuvari koji imaju svoje odvojene stambene jedinice.

Nita Ambani, učiteljica i dizajnerska enterijera, voli trošiti novac na luksuzne predmete i ima izvrstan ukus za torbice. Hermes torbu platila je 350.000 eura.

Suprugu je kupila luksuzni Maibach 62, a milijarder joj je poklonio mlazni avion vrijedan 60 miliona eura.

Ova 59-godišnja Indijka obično se pojavljuje u javnosti u tradicionalnoj odjeći, ali su Cartier, Bulgari i Gucci među njenim omiljenim modnim brendovima.

Nita Ambani je također poznata po svom dobrotvornom radu. Osnovala je školu i bolnicu u Mumbaju, a par je izdvojio 68 miliona eura za pomoć tokom pandemije.

Najbogatiji indijski par u braku je 37 godina, a imaju troje djece, dva sina i kćerku, koji su odgajani vrlo strogo po rigoroznim pravilima.

Nita je insistirala na tome da su djeca odgajana u skromnim uvjetima, da dobivaju malu naknadu tokom odrastanja, da koriste gradski prijevoz i da imaju stroga ograničenja u izlasku, piše metropolitan.si., a prenosi City magazine.


Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here